Gondry sikere a Sundance-en

2006.01.25. 18:22
Michel Gondry Az alvás tudománya (The Science Of Sleep) című fantasyje felébresztette a Sundance Fesztivál közönségét. A videoklipjeiről és az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmjéről ismert francia rendező mozija a bemutatója napján forgalmazóra talált.
Az új Gondry-mozi amerikai és angol forgalmazói jogait a fesztiválos debütálása napján a Warner Independent Pictures vásárolta meg. A cég vezetője, Mark Gill hat millió dollárt ajánlott, így kiütötte a nyeregből a másik ajánlattevőt, a Paramount Classicsot. Gill szerint Az alvás tudománya "a legötletesebben kitalált és megcsinált film hosszú évek óta. Könyörtelenül találékony".

Michel Gondry új filmje, a The Science of Sleep (Az alvás tudománya) című fantasy főszereplője Gael Garcia Bernal. Az Egy makulátlan elme örök ragyogása után Gondry egy olyan férfi történetét mesélte el, akit álmainak szereplői tartanak fogva és csak úgy menekülhet, ha sikerül valahogy felébresztenie magát.

A Budapest Film is megvette a futurisztikus víziót

Bernal partnerei az ébrenlét és álomvilág között Jean-Michel Bernard, aki a film zeneszerzője is egyben, valamint Charlotte Gainsbourg és Miou-Miou.

Az angol és francia nyelvű mozit Párizsban forgatták, és a Partizan Films és a Gaumont gyártotta. A Gamount vezetője, Franck Chorot szerint "Michel Gondry új filmje tökéletes példa lehet egy világsikerre és várjuk, hogy a nézők elé tárhassuk ezt a futurisztikus víziót."

A Titanic Filmfesztiválon külön blokkot kapott Massive Attack és Björk-klipekről elhíresült alkotó új munkáját a közelgő Berlini Filmfesztiválon is bemutatják. Az alvás tudománya hazai forgalmazói jogait a Budapest Film vásárolta meg.