Auguszta
5 °C
22 °C

Hitlerről készít komédiát egy svájci zsidó rendező

2006.01.04. 16:27
Kapcsolódó cikkek (1)
Adolf Hitlerről ebben a hónapban kezd filmet forgatni a svájci zsidó Dani Levy. Az ellentmondásos komédia németül készül, írja a BBC.
#alt#
Dani Levy
Az új film címe: Mein Führer - The real truth about Adolf Hitler (A való igaz Adolf Hitlerről). A filmben a vezért gyenge kezű vezetőként ábrázolják, akit egy zsidó komédiás segít a csúcsra.

A rendező szerint szükség van az ilyen filmekre: "a dokumentumfilmekben általában piedesztráról ábrázolták a führert. Ideje, hogy levegyük onnan."

Levy 2005-ös mai német zsidókról szóló Go for Zucker! (Eridj cukorért!) című filmje kockázatos vállalkozás volt pénzügyileg, de a közönség nagyon jól fogadta.

Bár Levy első munkájánál a Mein Führert még ambíciózusabb vállalkozásnak tartják, a Berlin és Brandenburg Filmszövetség ötszázezer dollárral támogatja a filmet.

A BBC cikke kitért arra, hogy még A bukás - Hitler utolsó napjai című 2005-ös német film is felfűtött vitákat kavart, mert Hitler bujkálásának utolsó napjait túl emberszerűen ábrázolták az egyébként a történeti hűséghez (ami főként Hitler titkárnőjének emlékezéseit jelenti) ragaszkodó filmben.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.