Gyorsulási versenyen indul Anthony Hopkins

2006.02.09. 12:58
Az idei Golden Globe-életműdíjas Sir Anthony Hopkins új filmjében Indian motorral vesz részt egy gyorsulási versenyen. Burt Munro igaz történetéből Roger Donaldson rendezett mozit, írja a Hollywood Reporter.
A hatvanas években játszódó A leggyorsabb Indian (The World's Fastest Indian) című filmben Hopkins egy 1920-as évjáratú Indian motorral vesz részt a Utah állambeli Salt Lake Gyorsulási versenyen, Bonneville-ben. Hopkins Munrót alakítja, aki hosszú évek alatt építi újra a kétkerekű járgányt.

Munróként minden külső segítség és háttércsapat nélkül indul el Új-Zélandról az Egyesült Államokba a versenyen, majd a nagy cégek által milliókkal támogatott versenyzőket túlszárnyalva nemcsak megnyeri, de minden addigi rekordot is megdönt. Hopkins Burt Munróként csendes, félénk, kicsit megszállott, introvertált karaktert alakít, aki egy új világba csöppen. A jövőre hetvenéves színészt a kritikusok az eszköztelen előadásért dícsérik.

Az igazi Munro

#alt#
Klikk a képre!

A rendező ismerte az igazi Munrót, dokumentumfilmet forgatott életéről és világrekordjáról 1972-ben, Offerings to the God of Speed címmel. Elküldte ezt a filmet a forgatókönyvvel együtt Anthony Hopkinsnak, aki már másnap felhívta, hogy elvállalja a szerepet.

A Dr. Hannibal Lectert megformáló walesi színész egy interjúban elmondta, hogy hasonlóan látta a világot, mint Munro, amikor harminc évvel ezelőtt először New Yorkba érkezett, és ha nem is volt könnyű szerep, a volt amerikai elnök Richard Nixon megformálásához képest könnyű utazásnak tűnt. Még az új szerephez szükséges új-zélandi akcentust sem volt nehéz elsajátítania, állítása szerint hasonlít az ír kiejtéshez.

A rendező és a színész az 1984-es a Bountyban már dolgoztak együtt, ahol Hopkins olyan partnerekkel játszott, mint Laurence Olivier, Daniel Day-Lewis, Liam Neeson és Mel Gibson.

A leggyorsabb Indian áprilisban kerül a magyar mozikba a Budapest Film forgalmazásában.