Harry Potter meg akar halni

2007.02.15. 12:23
A Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe-nek úgy tűnik elege van a fiatal varázsló szerepéből, ezért saját haláláért szurkol egy Guardian-interjúban. És a napokban debütált a meztelenkedős szerepével a West Enden.

A rajongók nagyon félnek attól, hogy J.K. Rowling megöli Harry Pottert, ami láthatóan nem zavarja a karaktert megformáló Daniel Radcliffe-et: "Azt hiszem, meghalok. Azt remélem legalábbis, hogy meghalok. Az az egyetlen lehetősége szerintem Rowlingnak a befejezésre, ha megöli Harryt és Voldemortot is. Talán csak akkor halhat meg az egyik, ha a másik is meghal. Nem tudom biztosan, de már alig várom, hogy eljátszam a halálom."


Danielle Radcliffe

A Harry Potter utolsó, hetedik részének bemutatója 2010-ben várható, amikor még mindig csak 20 éves lesz Radcliffe. A Guardian megkérdezte a színészt, szerepel-e az utolsó epizódban, mire Radcliffe a következőt válaszolta: "Nem.... biztosan. De ha leforgattuk a hatodikat, amit mindenképpen megcsinálok, akkor elég titokzatos lenne, ha a hetedikben nem szerepelnék."

A napokban lépett színpadra Peter Shaffer világhírű darabjában, az Equus-ban félmeztelenül a londoni Gielgud Theatre-ben, ahogy már korábban is beharangoztuk. Erről most a következőt nyilatkozta: "A meztelenséget csak meg kellett csinálnom. A darab része".

Radcliffe augusztusban kezdte el forgatni első tévéfilmjét (My boy), ami Rudyar Kipling I. világháborúban elhunyt fiáról szól. Egyébként meg nyugodtan készül a Harry Potter utáni életére: idén betölti a 18. életévét, így egy 20 millió fontos bankszámla tulajdonosává válik, ami az első négy részért jár neki.