Pesten is elhasalt Shyamalan

2006.09.15. 17:55
A sikeres Moziünnep után újból gyengén szerepelnek a pesti multiplexek. Bár négy új film is a mozikba került, csak a ferdeorrú Owen Wilson vígjátéka aratott, a Hatodik érzék rendezőjének filmje pedig nálunk is megbukott.

25 ezer nézővel szerezte meg Owen Wilson az első helyet a budapesti mozik szeptember 7-13. közötti nézettségi listáján, bár az Én, a nő és plussz egy fő című film a tengerentúlon nem aratott osztatlan sikert. A második helyen áll Adam Sandler és a Távkapcs 15 ezer nézővel, míg őt Pedro Almodovar Volverje követi. (A nyolcezer nézőt vonzó spanyol mozi a rendező legjobban kezdő filmje Magyarországon.)

A negyedik helyen kezdett M. Night Shyamalan filmje, A Lány a vízben, ami világszerte is gyengén teljesített, és így nem meglepő, hogy nálunk is csak hatezren váltottak rá jegyet. (Előző filmje, A falu közel 25 ezer látogatóval kezdett itthon.) Ötödik lett a Miami Vice, míg a hatodik helyen trónol még mindig a Sandra Bullock-Keanu Reeves-féle Ház a tónál, ami már öt hete van a mozik műsorán. A hetedik helyen az idei év legnagyobb sikerfilmje, A Karib-tenger kalózai 2 került.

A nyolcadik helyen kezdett az Lucy Liu - Quentin Tarantino produceri felügyelete alatt készített dokumentumfilm, A szabadság vihara, ami magas kópiaszáma ellenére csak 2 ezres nézőszámot produkált. (1956. december 6. melbourne-i olimpia vízilabda negyeddöntőjéről készült doku után október 26-án tekinthetjük meg Andy Vajna ugyanebben a háttérben játszódó játékfilmjét.)

Utolsó előtti helyre esett vissza A testőr, míg a sort a Garfield 2 zárja. Hétvégén pedig a Will Ferrell Nascar-filmje, a Taplógáz mellett Salma Hayek és Colin Farrell Kárhozott szeretőkje, vagy A kék mélység című természetfilm várja a mozizókat.