Norbi vagyok, a gyáli jedilovag

2008.04.16. 12:47

Mozifanatikus-pályázatunk végső pontjához érkeztünk: míg a vigaszágon Könczöl Gábor Indiana Jones és Star Wars-fan lett a közönségkedvenc, a döntőben a Csányi-rajongó Buksi 7,35 pontot kapott a 10-ből eddig, a Vuk vs Predátor-graffiticsapat 6,99-et. Most itt van harmadik jelöltünk: a gyáli jedi. Szavazzák meg, ki a legnagyobb mozifan!

Norbi vagyok, a gyáli jedilovag

Pénteken utaztunk stábunkkal Gyálra a 18 éves Norbihoz. "A kedvenc témám a Csillagok Háborúja, azt nagyon kenem, persze nemcsak a filmeket, az Expanded Universe jórésze is a "zsebemben van" :D ;)" - kaptuk meg április 1-én, az utolsó jelentkezési napon Master Lezz aka László Norbert mailjét, amiben egy olyan kisfilm volt (cikkben alul), ami néhányunk szerint veri Gyula ewokos egypercesét is. Így egyből felborult a rangsor.

Persze házi mozifanatikusunk is dicsérte Norbit: "Igazi Star Wars-rajongó, nem fürdőköpenyben hadonászik egy bottal, hanem filmhű jediköntösben, meg fényeffekttel dobta fel a lézerkardját a nevezésben küldött képen."

Az Episode 1-t is szereti

Nézze meg képeinket!

Norbit ötévesen avatta be az apja a Star Wars-világba, de mozisélménye az újabb epizódokhoz kötik: az Episode 1-t kilencévesen látta, "végig szorongattam a karfát a film alatt". Így sokakkal ellentétben neki az új részek is nagyon tetszenek: Obi Wan múltja, a Vader-Anakin kettősége mellett a speciális effekteket imádta. Bár megérti azokat, akik szerint a régebben készült IV.-VI. trilógia az etalon. "Van egy muzeális értékű 1983-as, eredeti szinkronos vhs-em" - írja még büszkén a születése előtti régi időkből, a kazettát persze sosem használta. Kedvence Boba Fett.

"A szobámban két ereklyeasztal van, egyik a Star Wars-szinkronhang-aláírásoké, ahonnan csak Csernák János hiányzik, a plafonról meg papír és műanyagmodellek lógnak, például a Slave-1, az X-wing (eredeti AMT makett 1997-ből) és a készülőfélben lévő Venator csillagromboló" - írta még. Maga készítette a Jedi-ruháját, a Star Wars-pólóit meg többnyire kézzel festette.

Hogy miért őt választottuk mozifanatikus-sorozatunk harmadik darabjához? A kisfilm mellett az irígylésre méltó űrhajós modellgyűjteménye miatt, és mert a gyáli helyszín esetenként a tatooine-t is veri. Mellesleg kíváncsiak voltunk Norbi átvette-e a film üzenetét is, vagy csak fénykarddal lever mindenkit. Az, hogy jeditábort szervez RPG közösségi fórumán, az előbbit engedte sejtenünk. Amúgy mindig így köszön el: Az Erő legyen veletek!

Ezzel a kisfilmmel nevezett:

A nyertesek a Red Bull Mozifanatikusok éjszakáján vehetnek részt április 18-án a Palace-mozikban, ahol este 6-tól reggel 6-ig 52 filmet vetítenek.