Lebuktak a Disney-jelmezben szexelő alkalmazottak

2006.10.13. 16:44
A Disney már lesújtott azokra a szertelen alkalmazottakra, akik a párizsi Disneylandben ismert rajzfilmfigurák bőrébe bújva rendeztek szexorgiát, jelenti a Reuters. A tréfás kedvű munkavállalók Goofy, Mickey és Minnie egeres kosztümökben imitálták a szexet, és az erről készült videó a netre is felkerült.
Elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak nevezte a Walt Disney Company azt a netre kikerült videót, amiben a párizsi Eurodisney mesefiguráknak öltözött dolgozói szexjeleneteket imitálnak. A Walt Disney Társaság közölte: megteszi a megfelelő intézkedéseket az alkalmazottak ellen, de arról nem kívánt nyilatkozni, hogy elbocsátásokra is sor kerül-e.

A neten "Egér orgia" (Mouse Orgy) címmel futó videón először Goofy kutya kapja el hátulról a tiltakozó Minnie-t, majd egy méretes hóember tömi tovább a lányegeret. Mickey egér a hóembert is bevállalja, majd levezetésképpen Goofy a Csipet csapat egyik csíkos mókusával buzul egyet. A rajzfilmfigurák végül egy frissen érkezett kolléga utasítására sorbarendeződnek, és egymás kezét fogva hagyják el a helyszínt.


Goofy és a Csipet csapat
A felvétel a párizsi Disneyland egyik öltözőjében készült, a látogatók elől elzárt területen, derült ki a Disney közleményéből.

A Defamer szerint a Disney azzal az indokkal lépett fel az alkalmazottak ellen, hogy a videó szerzői jogokat sért. Ugyanis olyan jelenetek szerepelnek benne, amiket a stúdió egy felnőtteknek szánt dvd-n ad majd ki a mára klasszikusnak számító Fantázia című rajzfilm egyik folytatásaként.

Fantázia 2000
Walt Disney az 1930-as évek közepén elhatározta, hogy összeházasítja az animációt a zenével, és megvásárolta Paul Dukas zeneszerző A bűvészinas című zeneművét. Erre és hat másik zenedarabra készítette el a két órás Fantáziát Mickey egérrel a főszerepben. A mű 1940-re állt össze több millió dollár költségvetéssel, és a Disney azt tervezte, hogy a Fantáziából sorozatot készít. A folytatásból azonban 1999-ig nem lett semmi, akkor hozta ki a stúdió a Fantázia 2000 című rajzfilmet.