Moszkvában nem ismerték fel Keanu Reevest

2008.11.26. 11:35
Keanu Reevest a hétvégén Moszkvában járt, ahol felmerült, hogy akár főszereplő is lehetne az Éjszakai őrség újabb folytatásában, a 2009-re elkészülő Alkonyati őrségben.

Keanu Reeves Moszkvában zárt vetítésen találkozott Dzsannik Fajzijevvel, az Éjszakai őrség producerével. Az orosz akciófilm-sorozat harmadik részét, az Alkonyati őrséget Hollywoodban forgatják, 2009-re lesz kész. Reeves a készítők szerint alkalmas lenne a főszerepre, de egyelőre még csak tárgyalások folynak.

Reevest már a repülőtéren testőrcsapat, és egy konvojnyi Mercedes fogadta. A díszkíséret felesleges volt, mert senki nem ismerte fel a sztárt, még akkor sem, amikor télikabát helyett egy szál öltönyben sétálgatott. Reeves megnézte a Kremlt is, de az oda szóló belépőt ugyanúgy megvette, mint minden turista.

Timur Bekmambetov 2004-ben készült Éjszakai őrsége nemcsak megdöntötte az orosz jegyeladási rekordokat, de meghozta a kazah rendezőnek a világsikert. Az 1961-ben született Bekmambetov azóta már leforgatta a folytatást (Nappali őrség), majd Hollywoodban a Wantedot, Oroszországban pedig újabb sikert aratott a Sors iróniája című szovjet film folytatásával.

Az Éjszakai őrség Szergej Lukjanyenko négyrészes fantasy-regénysorozatának azonos című első kötetéből készült, amit újabb három rész, a Nappali őrség, az Alkonyi őrség és a Végső őrség követ, Keanu Reeves tehát az utóbbi kettőből forgatott film főszerepére lehet esélyes.