Megszívták a gyilkos kígyók

2006.08.21. 16:59
Samuel L. Jackson gyilkos kígyós horrorját a hétvégén mutatták be a tengerentúlon, az interneten sokat cikizett Snakes on a Plane viszont szerényen teljesített hazájában. A nyár szuperfilmje, Karib-tenger kalózai: A holtak kincse ezalatt a nemzetközi nézettségi csúcsokat alakította át.
Bár a Snakes on a Plane című film az amerikai bemutató hétvégéjén a nézettségi listák élén nyitott, ezzel is csak 15 millió dollár bevételt ért el, jelenti az AP hírgynökség. A cím szinte mindent elárul a 30 milliós kötségvetésből készült filmről, amiben Samuel L. Jackson FBI-ügynökként veszi fel a harcot a vérszomjas hüllőkkel. A kígyókat a vicc kedvéért egy repülőn rejtették el, hogy egy fontos gyilkossági ügy tanúját még a célba érés előtt elhallgattassák.

A célratörő sztori és a gagyi cím már a bemutató előtt népszerűvé tették a filmet. A cím számos dalt, posztert és előzetesparódiát ihletett, a Snakes on a Plane-t parodizáló rövidfilmek versenye a hétvégén zárult.

"Az embeket jobban megmozgatta a film reklámkampánya, mint maga a mozifilm - nyilatkozta David Tuckerman, a filmet forgalmazó New Line Cinema vezetője - Az internetes poénhadjáratot nem a New Line indította. Ami történt, az minden marketinges álma, de az a probléma, hogy a lelkesedés nem késztette a nézőket arra, hogy felálljanak a gép elől, és beüljenek a moziba."

 

Az élők kincse

A bemutatót követő hetedik hétvégén a Karib-tenger kalózainak második része lett a nemzetközi nézettségi listák első helyezettje, olvasható a Reuters híradásában. A Holtak kincse ezzel a Walt Disney legnézettebb filmjei között a tizenkettedik helyre került.

A film Államokon kívüli bevétele elérte az 522 millió dollárt, nemzetközi összesítésben pedig 928 millió felett áll. Ezzel megelőzte az eddigi rekordert, a 2003-ban 866 miliós nemzetközi bevétellel zárt Némó nyomában című családi animációt.

A nemzetközi bevételi listán a Holtak kincse a negyedik helyre lépett elő, megelőzve a Star Wars I. - Baljós árnyak 1999-es epizódját és a Gyűrűk Ura 2003-as második részét.