Fenyő Ivánt elsodorja a bulvár

2007.06.18. 12:53
Ma kezdődött Sas Tamás új filmjének, a Kilenc és fél randinak a forgatása a Kálvin Centernél. Az átlagköltségvetésű film főszereplője Fenyő Iván. A forgatási szünetben zaklattuk a stábot.

Hétfőtől 34 napon át forgatják Budapesten Sas Tamás új romantikus filmjét a Kilenc és fél randit, amiben Fenyő Ivánnak tíz női partnere lesz. A női szerepek csupa randis személyiségeket takarnak a film sajtóreferense, Pokrivtsák Mónika szerint: "a vegalánytól a paintball-lányon keresztül az alternatív lányig minden lesz". A stáb nőtagjai között a sajtóson kívül csak a főszereplő Kovács Patrícia ismert a reklámszerepei és az előző Sas-film, az S.O.S. szerelem miatt. A többieket vászontól távol, főleg színházi berkekben jegyzik: Kéri Kitty, Gáspár Kata, Szávai Viktória, Rezes Judit, Herczeg Adrienn, Pelsőczy Réka, Stefanovics Angéla és Egres Katinka.


Klikk a képre!

Vígjáték és horror?

Ma a Kálvin Center épületében épp arra utasítja Söptei Andrea, a szigorú szerkesztője Fenyő Ivánt, hogy a három éve megjelent bestsellere után egy randikönyvvel vessen véget a terméketlenségének. Első sikere után ugyanis a főszereplő - főleg a bulvársajtó figyelme miatt - elszállt, és nem tudta megújrázni a sikert. Az új feladata tehát, hogy tíz nővel randizzon, és írja meg az élményeit. A jelenetben a Barátok közt-ös Tildaként, majd Csányi Sándor barátnőjeként ismertté vált Erdélyi Tímea is szerepel recepciósként.

"Fenyő Iván bulvárboykodik a filmben" - jegyezte meg a rendező Sas Tamás a Kilenc és fél randi főszerepéről. Akkor már Sast a filmről is kifaggattuk: az előző romantikus vígjátékát is "sokan látták" (240 ezren), így most "még több pénzből" (a normál költségvetésnek számító 350 millió forintból) és "még jobb forgatókönyvből" (ezt is Szurmai János helyett Köbli Norbert írja) indultak neki a munkálatoknak. "Ötven százalékban vígjáték lesz" - magyarázta a műfaji meghatározást. És akkor mi lesz a másik ötven százalék? Horror?, kérdeztük. "Komédia" - viccelődött, majd mikor látta, hogy ezt is írjuk, hozzátette: "dráma." Azt egyelőre itthon nem nagyon szeretik a nézők, de ahogy a rendező megjegyezte, épp ezt szeretné áttörni, és a nézettségre a Valentin-napi premierrel is rásegítenének.

Hogy készítsünk romantikus filmet?

Ez az "azt kéri a szerkesztő, hogy menj el randira és írj belőle valamit"-jellegű történetek közül legjobban a Kate Hudson főszereplésével készült Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? című filmre hasonlít, ami a filmet támogató tv2-n épp tegnap este ment. A felvetésre Sas azt válaszolta: "Rémisztő, hogy mennyire nem vagyok képben Hollywoodban. Ezekről a filmekről nem is hallottam."

"Rárakjuk, és kénytelen lesz elbírni" - mondta a rendező, mikor arról faggattuk, hogy elég húzónév-e egymagában Fenyő Iván, és jó ötlet volt-e a második filmből a bevált párost, Csányi Sándort és Ullmann Mónikát kihagyni. Erről Ivánt is megkérdeztük, de hétvégén a próbák miatt, ma pedig a forgatás miatt nem ért rá. Így róla csak annyit írhatunk hivatalosan, hogy közel érzi magához a bulvársajtó miatt elszállt férfi szerepét, és hogy november óta vesz részt a filmterv csiszolásában.