Spock benne van, Kirk kapitányt kihagyták?

2007.07.13. 16:03
A Kirk kapitányt alakító William Shatner kiakadt, hogy a Star Trek új részéből kihagyták. Megértjük, hiszen 1966 óta szerepel a sorozatban.

A hegyesfülű Spock

"Spock benne van, de engem kihagytak. Legszívesebben keresztülbújtam volna a telefonon, hogy megfojthassam!" - kesergett a rajongóinak Kirk kapitányt megformáló William Shatner, amikor Spock kapitányt alakító Leonard Nimoy felhívta, hogy ismét együtt indulnak-e a végtelen űr felfedezésére az Enterprise fedélzetén, mint 1966 óta szinte mindig. A Star Treket 100 millió dollárból az a J.J.Abrams rendezi, akit az Alias című tévésorozata miatt kért fel Tom Cruise a Mission Impossible harmadik részének megrendezésére.

Kirk nagy tisztelői

A rendező korábban elmondta, a tervezett filmben a két kapitány, Kirk és Spock fiatalkori életét dolgozná fel, ami William Shatnernek is tetszett eleinte, ráadásul Kirk szerepére Matt Damont szeretné megnyerni Abrams.

A forgatókönyvíró-producerek, Alex Kurtzman és Roberto Orci cáfolták egy MTV-interjúban a híreket: "William Shatner nagy tisztelői vagyunk, nem is értjük, miért állította, hogy megfeledkeztünk róla. Bízunk abban, hogy a történtek ellenére legalább egy aprócska szerep erejéig viszontlátjuk majd a forgatáson."

Kölyökkapitányok az űrben


Kirk kapitány fiatalon

A Hősök mutánsvadász Sylerje, Zachary Quinto esélyes a megfiatalított űrhajós, Spock szerepére, míg Kirk kapitányt a Galaxis útikalauz stopposoknak című filmből ismert Sam Rockwell alakítaná. J J Abrams, a film rendezője valószínűleg a hónap végén árulja el a végleges szereposztást.

"A világ nagyot változott az Enterprise első, 1966-os útja óta, de maga a Star Trek univerzum jóformán semmit. Indulásakor a sorozat mottója az egymásra utaltság elfogadása, az ellenségeskedés magasabb rendű cél érdekében való feladása volt. A sorozat által előrevetített, boldogabb jövőképre nagy igény mutatkozott a hidegháborús években. Napjainkban pedig aktuálisabb, mint valaha" - nyilatkozta Alex Kurtzman a syfyportal.com-nak adott interjújában. J. J. Abrams a tizenegyedik Star Trek filmmel nem értelmezi újra a mítoszt, mint tette azt Cristopher Nolan a Batmannal, vagy Ronald D. Moore író-producer a Battlestar Galacticával.