King Kong leszerepelt

2005.12.16. 16:55
A 207 millió dolláros költséggel készült King Kong 36 ország filmszínházaiban egyszerre debütált december 14-én. A hírek szerint a tengerentúlon és Magyarországon rosszul indult, de Új-Zélandon jól szerepelt.
Elmaradt a várakozástól az amerikai mozikban szerdán bemutatkozott, nagy érdeklődéssel várt King Kong című film sikere: az összbevétel csupán 9,7 millió dollárt tett ki.

"Peter Jackson mozija inkább csimpánzhoz, mint óriásmajomhoz illőn indult" - jegyezte meg csütörtöki számában a Variety című mozilap. A King Kong Jackson rendezte A gyűrűk ura első részének 2001 decemberi debütálásához képest is gyengén szerepelt: a 18 millió dolláros bevételnek csak a felét teljesítette.

A vártnál gyengébb eredménnyel indult Magyarországon is: egy nap alatt (december 14-én) a filmre az UIP Dunafilm tájékoztatása szerint 4 830 néző váltott jegyet.

Jackson hazájában, Új-Zélandon ezzel szemben minden idők legjobb startjával mutatkozott be. Ausztráliában és Németországban szintén nagy érdeklődés kísérte a film premierjét.