Krimi a Boci, boci tarka szerzőjétől

2005.08.04. 13:22
A sanzoníró krimijében női hullát kutatnak az ismert színészek. A CameoFilm már megvette a jogokat, most modernizálja A gyilkos a házban van történetét. Közönségfilm lesz a felső tízezerről.
"Megvettük a jogokat az örökösöktől, most modernizáljuk a forgatókönyvet" - mondta az Indexnek Csáky Attila , a CameoFilm producere az 1970-es
A gyilkos a házban van társadalomszatíra újraforgatásáról.

Az eredeti történetet a Csizmarek Mátyás kabarészerző és sanzoníró írta, akinek a Boci, boci tarka kezdetű alapvetést köszönhetjük, olvasható a filmhun. A sztoriból először Bán Róbert rendezett filmet 1970-ben. A legfontosabb szerepeket akkor Garas Dezső, Stanislaw Mikulski, Kiss Manyi, Márkus László, Kállai Ferenc, Huszti Péter és Zenthe Ferenc játszották, a film operatőre pedig Zsombolyai János volt.

Az új változat forgatókönyve jelenleg a modernizálás fázisában van. A történet szerint egy luxuslakópark apartmanlakásában meztelen női hullát találnak a liftben, és megkezdődik a hajsza a gyilkos után. "A film a felső tízezer világában játszódik, a politikusok, üzletemberek, sztárok világában" - magyarázta Csáky.

"Bravúros szereposztást tervezünk, de most még nem árulhatok el neveket. Leginkább a harmincas korosztályt szerepeltetjük majd, de lesznek idősebb karakterek is. Erőteljesen szatirikus hangvételű, társadalomkritikus alkotás lesz szerelmi szállal, és egy-két figura jellemfejlődésével" - vázolta a terveket a producer.

A gyilkos a házban van rendezője Herczeg Attila. A forgatás ősszel kezdődik, bemutatója pedig a 2006-os Filmszemlén lesz. A film nagyközönségnek készül: a kétszázezres nézőszámot célozzák meg az alkotók, de a költségvetése low budget: 100 millió forintnyi, amiből a fele megvan, a másik felét szponzorok és az egyik kereskedelmi televízió adják.