A Várban bérel luxuslakást Christopher Lambert

2005.02.20. 12:04
"Körülbelül két és fél hónapig forgatom majd itt a filmet" - mondta a Blikknek a világhírű színész a Le Meridien szálló előtt a Day of Wrath (A harag napja) című thriller munkálatairól. A magyar Laurinfilm produkciós iroda annyit elárult az Indexnek, hogy részt vesznek a filmben.
"Körülbelül két és fél hónapig forgatom majd itt a filmet. Ennél többet egyelőre nem mondhatok - mondta a Hegylakó 48 éves sztárja a Blikknek a Le Meridien szállónál. - Ez az első alkalom, hogy Magyarországra utaztam, és nagyon jól érzem itt magam. Budapest gyönyörű város, el vagyok bűvölve attól, amit eddig láttam belőle" - tette hozzá, mielőtt beszállt a szálloda előtt várakozó autójába, hogy a filmmel kapcsolatos megbeszélésre induljon.

#alt#
Christopher Lambert a Le Meridien előtt
Fotó - Blikk
Lambert a középkori inkvizíció korában játszódó detektívtörténet forgatása alatt végig Magyarországon marad. A Várban bérelnek majd lakást számára.

A produkció rendezője Adrian Rudomin lesz, ő írta a forgatókönyvet is. "Nagyon várom a közös munkát a Day of Wrath című fantasztikus film rendezőjével" - nyilatkozta korábban Lambert a The Source-nak a mexikói származású Rudominról, aki olyan filmeket jegyez, mint a Land of Darkness.

Lambert a The Source-nak még elmondta, hogy Joss Ackland és David Suchet színészek is csatlakoznak majd a stábhoz.

A Day of Warth az IMDb adatbázisa szerint többszörösen is magyar érdekeltségű film, sok magyar névvel a stáblistán. Az Index információi szerint a Day of Wrath egyik producere a magyar Laurinfilm vezetője, Kende Zsófia. Az Index megkereste a produkciós irodát, ahol ezt a hírt megerősítették. 2003 februárjában már elkezdték a projektet, akkor Tim Roth érkezett Magyarországra, hogy főszereplésével elkezdjék a film a forgatását, ami azonban akkor félbemaradt.

Folytatódik a Hegylakó
Lambert a The Source-nak a Hegylakó folytatásáról is beszélt: "szó van arról is, hogy megcsináljuk a következő Hegylakót, amit különösen várok. Highlander: The Source lesz a címe, és legutóbb azt a hírt kaptam, hogy egy teljes napi forgatásom lesz, amikor egy flashback részt kell felvenni. Új szereposztás lesz, és remélhetőleg az új szereplők tovább viszik a sorozatot is. Ez egy nagyon klassz történet néhány fiatal hegylakóról. Úgy hallottam, hogy Russel Mulchany (az első film rendezője, a szerk.) lehet, hogy visszatér megrendezni ezt a részt is, tehát ezért is nagyon várom, hogy részt vegyek a filmben, függetlenül attól, hogy milyen rövid szerepem lesz" - mondta.