Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Támad a tinédzser Hannibal Lecter

2004.10.30. 10:55
A csillapítatlan étvágyú Dr. Lecter visszatér. A közeljövőben új könyv jelenik meg róla és a filmes jogok is elkeltek.
A Random House könyvkiadó bejelentése szerint 2005 őszére várható Thomas Harris legújabb Lecter-könyve, a Behind the Mask (A maszk mögött) - jelentette az E! Online. Richard Cable, a kiadó ügyvezető igazgatója azt is elárulta, hogy a regény valójában Lecter doktor előéletét mutatja majd be.

"Olvasók és moziba járók milliói tűnődhettek azon, miként válhatott Dr. Lecterből az az ördögi figura, akit ismerünk.

Hopkins
Dr. Hannibal Lecter

Ez a regény megadja a választ" - ígérte Cable.

A könyv megfilmesítési jogaira már lecsapott Dino DeLaurentiis, aki a Hannibal és A vörös sárkány producere is volt. Hírek szerint DeLaurentiis a Behind the Mask alapján dolgozik a legújabb Hannibal Lecter - filmen, amelyet eddig csak A Lecter-variációk néven emlegettek és amely szintén nem a nyájas emberevő jövőjét, hanem múltját helyezi középpontba.

Fine Young Cannibal

Májusban az Ain't It Cool News lehozta egyik olvasójuk kapcsolódó sztoriját. Az olvasó elmondása szerint, miközben a legendás producer egy brentwoodi könyvesboltban dedikált, elárulta rajongóinak, hogy a következő Lecter-film "azt mutatja be, hogyan lett Hannibalból szörnyeteg, tizennégytől tizenkilenc éves koráig."

Bár DeLaurentiis azt is elmondta, hogy kedvenc színésze Anthony Hopkins, a tinédzser-sztori miatt a hatvanhat éves walesi színész valószínűleg kevesebb szerepet kap a készülő filmben.

Hopkins 1991-ben nyerte el a Legjobb színésznek járó Oscart első Lecter-filmjéért, A bárányok hallgatnakért. Tíz évvel később újra eljátszotta a rettegett doktor szerepét a Hannibalban, aztán A vörös sárkányban.

Foster, Hopkins
A bárányok hallgatnak, 1991

Az 1986-os Manhunterrel együtt, ami Harris Vörös sárkány regényének első filmváltozata volt, az eddig elkészült négy Hannibal Lecter - film összesen 400 millió dolláros bevételt hozott. Harris könyveinek kronológiája eltér az "újkori" Lecter-filmek sorrendjétől; A vörös sárkány volt eredetileg az első Lecter-regény 1981-ben, amit 1988-ban követett A bárányok hallgatnak, majd 1999-ben a Hannibal.

A Hannibal olyan véresre sikeredett, hogy Jodie Foster, az öt Oscarral jutalmazott A bárányok hallgatnak Starling ügynöke nem vállalta a folytatást. Helyét Julianne Moore vette át, aki azonos néven, Clarice Starling ügynökként szerepelt a folytatásban. A vörös sárkányból már teljes egészében hiányzott Starling, a nyomozó szerepét Edward Norton játszotta, a Fogtündér fantázianevű sorozatgyilkos megformálását pedig Ralph Fiennes vállalta el.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.