Emőke
8 °C
19 °C

Lucy Liu mégsem jön Budapestre

2006.08.23. 14:32
Lucy Liu A szabadság vihara című film szeptember 5-i premierjére érkezett volna Budapestre, helyette viszont saját kiállítását nyitja meg New Yorkban. A Kill Bill ambiciózus jakuzafőnöke Quentin Tarantino és Andy Vajna mellett producere volt az '56-os melbourne-i olimpiát és a forradalmat feldolgozó dokumentumfilmnek.
"A Szabadság viharának premierjét ugyanazon a napon tartják Budapesten, mint a Lucy Liu saját festményeiből rendezett kiállítás New York-i megnyitóját. A színésznő a magyarországi utazás helyett kiállítása megnyitóján vesz részt, aminek bevételét jótékonysági célokra, a libanoni háborúban kárt szenvedett gyerekek megsegítésére fordítják" - tájékoztatta az Indexet a filmet forgalmazó Best Hollywood.

A színésznő a tengerentúlról továbbra is támogatja a dokumentumfilmet, a vágási munkálatok például saját házának garázsában folytak. Ezen felül nem kizárt, hogy a film premierjén a színésznő a vetítés előtt a filmvászonról üzen a közönségnek.

A Szabadság vihara az '56-os forradalom és a melbourne-i olimpián a szovjetek ellen vívott vízilabda mérkőzés párhuzamát tárja föl a történet ma is élő szereplői segítségével. Az egykori olimpiai válogatott tagjai a felkészülés és a meccsek hangulatáról, az októberi eseményekben való részvételükről és a melbourne-i napokról mesélnek.

A filmben megszólal a forradalom számos résztvevője (Pomogáts Béla, Mécs Imre, Lipták Béla) valamint az események néhány aktív irányítója (Rácz Sándor, Király Béla) és közvetett tanúja (Szergej Hruscsov, Gyenes Judit) is.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.