Lucy Liu mégsem jön Budapestre

2006.08.23. 14:32
Lucy Liu A szabadság vihara című film szeptember 5-i premierjére érkezett volna Budapestre, helyette viszont saját kiállítását nyitja meg New Yorkban. A Kill Bill ambiciózus jakuzafőnöke Quentin Tarantino és Andy Vajna mellett producere volt az '56-os melbourne-i olimpiát és a forradalmat feldolgozó dokumentumfilmnek.
"A Szabadság viharának premierjét ugyanazon a napon tartják Budapesten, mint a Lucy Liu saját festményeiből rendezett kiállítás New York-i megnyitóját. A színésznő a magyarországi utazás helyett kiállítása megnyitóján vesz részt, aminek bevételét jótékonysági célokra, a libanoni háborúban kárt szenvedett gyerekek megsegítésére fordítják" - tájékoztatta az Indexet a filmet forgalmazó Best Hollywood.

A színésznő a tengerentúlról továbbra is támogatja a dokumentumfilmet, a vágási munkálatok például saját házának garázsában folytak. Ezen felül nem kizárt, hogy a film premierjén a színésznő a vetítés előtt a filmvászonról üzen a közönségnek.

A Szabadság vihara az '56-os forradalom és a melbourne-i olimpián a szovjetek ellen vívott vízilabda mérkőzés párhuzamát tárja föl a történet ma is élő szereplői segítségével. Az egykori olimpiai válogatott tagjai a felkészülés és a meccsek hangulatáról, az októberi eseményekben való részvételükről és a melbourne-i napokról mesélnek.

A filmben megszólal a forradalom számos résztvevője (Pomogáts Béla, Mécs Imre, Lipták Béla) valamint az események néhány aktív irányítója (Rácz Sándor, Király Béla) és közvetett tanúja (Szergej Hruscsov, Gyenes Judit) is.