Micimackó is életmű-díjas

2006.04.12. 20:06
Saját csillagot kapott a hollywoodi Walk of Fame-en a világ egyik leghíresebb mesehőse, Micimackó. Ő az első brit fikciós karakter, aki ebben az elismerésben részesült.

Az idén nyolcvanadik születésnapját ünneplő mesehős csillagának sok rajongó örült a helyszínen. A Hollywoodi Hírességek Sétányán eddig tucatnyi mesehős kapott helyet, többek közt Miki Egér, Donald Kacsa és Hófehérke.

"Az animációs karakterek kikerülhetetlen részei a filmiparnak. Minden stúdió életében akadnak hullámvölgyek és bukások, de a híres rajzfilmhősök szinte mindig garantálják a sikert" - nyilatkozta az esemény alkalmából Hollywood tiszteletbeli polgármestere, Johnny Grant.

Micimackó első kalandja 1925-ben jelent meg a London Evening News karácsonyi számában. Azóta rengeteg kalandot élt meg, a regényből készült képregény, rajzfilmsorozat és egészestés animációs film is. Tigris, Nyuszi, Bagoly és a többiek Micimackó elválhatatlan társai, közös történeteiket több mint negyven nyelvre fordították le.

A Hírességek Sétányán kapott csillag beleillik a Walt Disney 18 hónappal ezelőtt elindított Micimackó ünnepségsorozatába. A Micimackó franchise 2005-ben több mint 600 millió dollárt hozott a jogtulajdonos Disney-nek, egyedül Miki Egér előzte meg őt a bevétel-versenyben.