Majka nem kapta meg a légy szerepét

2005.04.10. 12:51
A hamarosan magyar mozikba kerülő Pata-csata című amerikai vígjáték forgalmazójában felmerült az ötlet, hogy a filmben szereplő légy, "a lovak ürüléke iránt" vonzódó Szutyok szinkronhangja Majka legyen. Az egyik szinkronstúdió nem volt hajlandó együttdolgozni az ózdi rapperrel, a másik a hangárnyalatára hivatkozva utasította el, tájékoztatta az Indexet Tamás Dorka, az SPI forgalmazó cég sajtófőnöke.
Az Amerikában nagy sikert aratott Pata-csata (Racing Stripes) című családi vígjáték május 5-én kerül a magyar mozikba. A film főszereplője egy pajtaudvarba keveredett zebracsikó, Csíkos, akinek minden vágya, hogy részt vehessen a Kentucky Derbyn.

Míg Amerikában Dustin Hoffman, Whoopy Goldberg és Snoop Dog hangján szólalnak meg az állatok, itthon Faragó András, Hernádi Judit és Kránitz Lajos hangosította meg őket. Az állatfarmon kukorékol még Gálvölgyi János és nyerít a Barátok közt-ös Szőke Zoltán is. A főszereplő zebrát, Csonka András és szerelmét, Szöszit, a fehér lovat Ábel Anita szinkronizálja majd.

Pata-csata Majka a zebra egyik barátja, Szutyok, a légy magyarhangja lett volna, akinek - a sajtóközlemény szerint - nagy "a lovak ürüléke iránti vonzódása". Az SPI International filmforgalmazó cég továbbította kérését az Aktív szinkronstúdiónak, ahonnan viszont a Színes Bulvár Lap értesülése szerint az a választ érkezett, hogy "gagyit nem csinálnak", és ezért nem vállalnak közös munkát Majkával.

"Majka nem színész"

"Sőt az Aktív az egész szinkronizálást visszautasította - mondta az Indexnek Tamás Dorka, az SPI sajtófőnöke. - Több ötletünkkel is problémájuk volt. Majka elutasítására az volt az érvük, hogy nem színész. Így a Balogmix stúdióhoz fordultunk, akik elvállalták a munkát, de Majkával ők sem voltak kibékülve. Ők már azzal érveltek, hogy nincs olyan karakter a filmben, akinek a hangjára alkalmas lenne a Majka hangárnyalata."

Majka, mint mesélte, már kézhez vette az RTL Klub értesítését, hogy övé a szerep, és a Színes Bulvár Laptól értesült arról, hogy mégsem adhatja hangját a légynek. "Nagyon sajnálom - mondta kissé ingerülten a rapper -, álmatlan éjszakáim lesznek, hogy nem vehetek részt a Pata-csata címû, 'Oscar-esélyes' filmben. Gratulálok!" - tette hozzá.

Végül Kerekes József, aki annak idején Shrek szamarát is szinkronizálta, kapta Majka szerepét. Érdekes viszont, hogy a másik légy, Mocsok hangja a szintén nem színészetéről ismert Ganxsta Zolee lett.