Kapós a Makulátlan elme és a Star Wars

2004.10.01. 17:46
Az Egy makulátlan elme csodálatos ragyogása DVD-kiadásából több mint hatszázezer példány kelt a kiadás napján, kedden - derült ki az utólagos becslésekből. A heti listát magasan a Star Wars vezeti.
A Makulátlan elme DVD már a kiadása napján robbantott, és jó úton halad affelé, hogy az első héten elérje az egymilliós eladott példányszámot - derült ki a Universal tájékoztatásából. Pedig a művészfilm az amerikai mozikban még gyengén teljesített: negyvenmillió dollár allatti bevételt produkált. Az Index viszont az évszázad legjobb romantikus filmjének nevezte kritikájában.

A szeptember 26-án lezáruló heti eladási listán azonban még az agymosással tűzdelt szerelmi történet nélkül rangsorolták a filmeket. Első helyen George Lucas Star Wars trilógiájája áll. A 20th Century Fox Home Entertainment nem kommentálja a speciális díszkiadás eredményeit, de becslések szerint hárommillió példány körül fogyott a megjelenése utáni első öt napon.

Paramount Home Entertainment gondozásában kiadott Mean Girls lett a második a múlt héten, és egyben a videó kölcsönzési listán is második, összesen 6.63 millió dolláros bevételt produkált.

A kölcsönzőkben eközben a Man on Fire című Fox-film volt a legkeresettebb 7.83 millió dollárral.