Az Elemi ösztön 2 viszi a Málnákat

2007.01.22. 20:33
Az Elemi ösztön második része és a Wayans fivérek által jegyzett bugyuta vígjáték, a Kiscsávó vívta ki magának a legtöbb jelölést a legrosszabb filmeket és szereplőket büntető Arany Málna-díj idei nomináltjai közül.

Az ellen-Oscarként számon tartott Arany Málna (Razzie Awards) jelölőbizottsága ezúttal sem volt kíméletes a filmipar nagyjaival: kilencvenes évek elején készített Elemi ösztön 2006-os folytatása összesen hét jelölést zsebelt be, köztük a legrosszabb film, legrosszabb színésznő (Sharon Stone), legrosszabb férfi mellékszereplő (David Thewlis) és a legrosszabb rendező (Michael Caton-Jones) kategóriában. Kikaptak a Wayans fivérek is, akiket szintén hét jelöléssel büntettek.


Sharon Stone
Az idei év jelöltjei között is vannak hollywoodi nagyhalak, az egyébként Oscar-díjas Nicolas Cage ezúttal egy málnával gazdagodhat, persze csak akkor, ha végül ő kapja a "kitüntetést" a The Wicker Man című filmben nyújtott alakításáért. Az áldozatok között szerepel a szintén Oscar-tulajdonos Ron Howard is, akit a Da Vinci-kód megfilmesítéséért ért utol a bizottság haragja. Ami a Howard famíliát illeti, az apa mellett a legközelebb a Pókember harmadik részében feltűnő lánya, Bryce Dallas-Howard is gazdagabb lehet közvetve egy Málna-díjjal, mert az ő nevével fémjelzett Lány a vízből a legrosszabb film és rendező (M. Night Shyamalan) kategóriájában szerepel.

Sharon Stone (aki a Scorsese által rendezett Casinóért korábban Oscarra is jelöltek) ezúttal nem került túl illusztris társaságba: vetélytársai a hollywoodi pratilány, Lindsay Lohan (Ilyen a formám), Kristina Locken (Bloodrayne), Jessica Simpson, és a Duff nővérek, Hilary és Haylie lesznek. Ugyanezen kategória férfi jelöltjei között Cage mellett Tim Allen, és a többszörös Málna-visszaeső, Rob Schneider szerepelnek, na és persze a már említett Marlon és Shawn Wayans.

A legrosszabb női mellékszereplő kategória jelöltjei közül érdemes megemlíteni Kate Bosworth nevét (Superman visszatér), a Baywatch egykori kebelcsodáját, Carmen Electrát, és a magyar nézők számára a leginkább a Lost című sorozatból ismert Michelle Rodriguezt. A férfiaknál Málnás lehet a negyed évszázada a Gandhiért még Oscarral kitüntetett Ben Kingsley, a nagy nevettető, Danny DeVito, és a fénykorán már túl lévő Martin Short.

Az Arany Málna-díjat az Oscar-gála előestéjén adják át, 27. alkalommal. A díjat John Wilson alapította 1980-ban, azzal a céllal, hogy megfricskázza a filmipar legrosszabbjait. Díjazzák a legrosszabb alakításokat, mellékszereplőket, forgatókönyveket, dalszövegeket, rendezőket, és természetesen a filmeket.