Mindent letaroltak Emmerich mamutjai

2008.03.10. 12:16
Az I.e. 10 000 című mamutos akciófilm hozta a legtöbb bevételt az amerikai mozipénztáraknál a hétvégén. A Holnapután rendezőjének korábbi sikerfilmjei azért jobban startoltak, és ezúttal Will Ferrell sem hozta a formáját.

Hiába szidták a kritikusok az I.e. 10 000 című mamutos akciófilmet, Roland Emmerich legújabb rendezése az amerikai mozipénztáraknál minden mást maga mögé utasított, írja a Reuters. A 100 milliós költségvetéssel gyártott őskori akció az első hétvégéjén összesen 61 millió dollárt hozott, ebből 35,6 milliót Észak-Amerikában.

Juj, mamutok. Klikk!

Emmerich új filmjében, amit ezen a héten nálunk is bemutatnak, Steven Strait játssza a mamutvadászt, aki rabszolga-kereskedőkkel, hatalmas madarakkal és kardfogú tigrisekkel is felveszi a harcot. A rendező korábbi nagyköltségvetésű iparosmunkái, a Függetlenség napja és a Godzilla viszont ennél jobban futottak, leginkább a Holnapután, ami csak Amerikában keresett 68 milliót az első hétvégén.

A kritikusok a toplista második helyezettjét, a College Road Tripet is utálták. A Disney-vígjáték, amiben Martin Lawrence aggodalmaskodó apát játszik, a közönséget sem igazán mozgatta meg: 14 millió dollárt hozott. 7,5 millióval zárta a hétvégét a Vantage Point, ami ötféle verzióban meséli el az amerikai elnök ellen megkísérelt merényletet. Will Ferrell kosaras-vígjátéka, a Semi-Pro az elsőről a negyedik helyre csúszott le 5,8 milliós bevétellel. Az 57 millióból gyártott film múlt heti nyitása majdnem minden korábbi Ferrell-vígjátékot alulmúlt, és eddig tíz nap alatt 24 milliót hozott vissza. Jason Statham londoni bankrablása, a The Bank Job az első hétvégéjén 5,7 milliót keresett.