Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Nem kerül mozikba a Márai-film

2006.01.13. 16:52
Kapcsolódó cikkek (1)
A Magyar Filmszemlén versenyfilmjét A gyertyák csonkig égnek Márai-adaptációt nem mutatják be a mozik, tájékoztatta az Indexet Albert Györgyi, a film sajtóreferense.
A 37. Magyar Filmszemlén február 3-án mutatják be A gyertyák csonkig égnek című filmet, Márai Sándor azonos című regénye, illetve az abból adaptált, a Pesti Magyar Színházban három éven át játszott előadásának alapján.

#alt#
Klikk a képre!
A gyártó O.K.line viszont a filmszemlét követően nem forgalmazza a filmet. Helyette megyeszékhelyek kulturális intézményeiben vetítik, és középiskolákba juttatnak el egy-egy ingyenes példányt, tájékoztatta az Indexet a sajtóreferens.

A moziforgalmazás elkerülésének fő okát a film honlapján található Így készült című előzetesben mondja ki az egyik főszereplő Avar István: "Ez inkább tévéfilm".

"Márai a mai klipes filmvilágban még mindig népszerű, mert most éppen az a fontos, ha valaki ilyen csendes, nyugalmas világot tud teremteni" - mondta a film elkészüléséről a film és a színdarab rendezője Iglódi István.

Nyáron, döntően a nádasdladányi Kastélyban forgatott a stáb. A másik főszerepet Agárdy Gábor játszotta. További szerepekben Csernus Mariann, Mihályi Pál és az ez alkalommal debütáló Tompos Kátya. A film operatőre Szalai András, forgatókönyvírója Pozsgay Zsolt. Producere az ismert televíziós gyártó Sipos József.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.