Pénzbírság és három év próbaidő Mel Gibsonnak

2006.08.17. 22:33
1300 dollárt kell fizetnie, és három évre próbára bocsátották Mel Gibsont, mert kétszer gyorsabban hajtott a megengedettnél, és az intézkedő rendőrt antiszemtia szitkokkal illette.

Vádalku eredményeként 1300 dollár pénzbírság megfizetésére kötelezték, és három évre próbára bocsátották Mel Gibson amerikai színészt ittas vezetés vétsége miatt, közölte csütörtökön Los Angeles megye kerületi ügyészi hivatala.

Az ügyészség az eredetileg a színésszel szemben felhozott három vádpontból kettőt ejtett, és a fennmaradó egy miatt szabott ki szankciót. (A próbára bocsátás a büntetés kiszabásának próbaidőre való elhalasztása, a magyar büntetőjogban is ismert és alkalmazott intézkedés.)


Mel Gibson a Los Angeles-i rendőrségen

Gibsont, aki személyesen nem jelent meg ügye tárgyalásán, kötelezték arra, hogy a következő négy és fél hónapban hetente ötször, azt követően pedig hét és fél hónapon át hetente háromszor vegyen részt a névtelen alkoholisták összejövetelén.

A színésznek, akit hathavi börtönbüntetés fenyegetett, miután a hónap elején feljelentették ittas vezetés miatt, ezen felül részt kell vennie egy három hónapos elvonókúrán is.

Gibsont július 28-án hajnali két órakor mérték be lakóhelyén, Malibuban - Los Angelestől 25 kilométernyire nyugatra -, amint óránként 140 kilométeres sebességgel száguldott a megengedett 65 kilométer per óra helyett. Helyzetét súlyosbította, hogy antiszemita szitkokkal illette a vele szemben intézkedő rendőrt. A színész viselkedéséért utóbb elnézést kért.