Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Michael Moore folytatja Bush-ellenes filmjét

2004.11.12. 11:01
A Fahrenheit 9/11 folytatása Bush gyanús üzleti ügyeit teregeti majd ki. A Busht szívből gyűlölő dokumentumfilmes már meg is állapodott a még el sem készült Miramax-szal a film forgalmazásáról.

Világszerte nagy vihart kavaró filmjének, a Fahrenheit 9/11-nek folytatására készül Michael Moore. #alt#

Mint a Hollywood Daily Variety című amerikai magazin írta, Moore már meg is állapodott Harvey Weinsteinnel, a Miramax stúdió alapítójával, hogy rögtön nekilát a George W. Bush amerikai elnök gyanús üzelmeit pellengérre állító filmpamflet újabb epizódjának, amely a tervek szerint három év múlva kerülne a mozikba.

Moore kifejtette: nevelni kell az amerikai népet, amely, annak ellenére, hogy figyelmeztette George W. Bush második elnökségének veszélyeire, 51 százalékban rá szavazott a John Kerry demokrata párti jelöltre leadott 47 százalékkal szemben.

Kommunikációs csatornák

"Az amerikaiak 51 százaléka információhiányban szenvedett, ezért fel akarom őket világosítani. Nem mondták meg nekik az igazságot. Mivel a kommunikációs szektorban dolgozunk, most rajtunk a sor" - mondta a rendező.

A Fahrenheit 9/11 azzal vádolja Bush elnököt, hogy hazudott az iraki háború valódi okaival kapcsolatban, és ellenséget tévesztett Szaddám Huszein elleni támadásával. A film májusban Cannes-ban elnyerte az Aranypálmát és nagy sikert aratott szerte a világon, így az Egyesült Államokban is. Az alkotás szerepel az Oscar-díjra jelöltek listáján.

Michael Moore közben egy másik dokumentumfilmre is készül. Címe Sicko, és az amerikai egészségügyi rendszer hiányosságait pécézi ki.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.