Rekordbevételt ért el a Pókember 2

2004.07.06. 13:54
A piros bőrszerkóba bújt Tobey Maguire annyira elkápráztatta a közönséget, annyian voltak kíváncsiak formás felsőtestére, hogy a Pókember második része minden idők legnagyobb bevételét érte el a nyitó hétvégén, pontosabban a nyitónap utáni hat napban. Persze ehhez az kellett, hogy július 4-ei ünnepi hétvégén mutassák be a filmet.
A Pókember 2 az első hat nap alatt 4152 moziteremben került bemutatásra és ezidő alatt minden idők legnagyobb bevételét könyvelhette el, ugyanis 180.1 millió dollárt kapart össze. Ezzel megelőzte az eddigi első helyezett Mátrix - Újratöltve című filmet is, amely ugyanilyen feltételekkel, tavaly ilyenkor "csupán" 146.9 millió dollárt tudott összegyűjteni. A Pókember első része az első 6 napján 144.2 millió dollárral növelte a marketingesek, az alkotók és a mozik bevételét.

#alt# Emellett még egy listán ért elég szép helyezést a film, mégpedig a péntektől-vasárnapig tartó időszakot nézve, a júliusban bemutatásra került filmek rangsorában a negyedik helyet foglalja el a 88.3 millió dolláros bevételével, kigolyózva ezáltal az azon a pozíción tartózkodó Sötét zsaruk második részét, ami 52.1 millió dollárt kaszált annak idején.

A botrány már csak a második

A lista második helyére csúszott vissza Michael Moore, botrányos dokumentumfilmje, a Fahrenheit 9/11, amely 1725 teremben került vetítésre és újabb szép kis summával növelte a haszonélvezők tárcáját, szám szerint 21 millió dollárral.

Keenan Ivory Wayans rendező munkájának gyümölcse a White Chicks című vígjáték, mely a második héten 12 millió dollárt tudott bezsebelni, ami azt jelenti, hogy a 37 millió dollárból készült film eddig összesen 47.1 milliónyit szerzett, így tehát, már megérte elkészíteni a filmet. A főszerepben a rendező 9 testvére közül kettőt, pontosabban Marlon és Shawn Wayanst láthatjuk.

A 20th Century Fox Dodgeball: A True Underdog Story című vígjátéka, Ben Stillerrel a főszerepben még a bemutató harmadik hetében is jó eredményeket ért el, ha a 10.5 milliós bevételét nézzük, amit ezalatt a hétvége alatt sikerült megszereznie. A legviccesebb az, hogy a mindössze 20 millióból készült film, már eddig több, mint a négyszeresét, 86.7 millió dollárt kaszált. Steven Spielberg legújabb filmje, A terminál azonban nem áll ennyire jól, ugyanis szintén a bemutató harmadik hetében jár, de neki mindössze 56.7 millió dollárt sikerült összeszednie.

#alt# Harry és társai története, a Harry Potter és az azkabani fogoly a bemutató utáni ötödik héten a hetedik helyre csúszott vissza a mostani hétvége 8.1 millió dolláros bevételével. A DreamWorks Stúdió kedvenc ogréja, Shrek úgy néz ki, hogy már Pókember és Jedi életére is tör. Ugyanis a hétvégi 7,9 milliós bevételével, melyet a hetedik héten sikerült elkönyvelnie, minden idők legtöbb bevételét elért filmek listáján az ötödik helyre mászott fel, megelőzve ezzel a Pókember-filmek első részét is (403.7 millió dollár), valamint emellett nagyon gyorsan közeledik a Star Wars I. - Baljós árnyak filmhez is, aki szép helyezést tudhatott magának mindeddig, a 431.1 milliós bevételével.

De nincs ok az aggodalomra, mert hamarosan mi is meggyőzhetünk arról, hogy jogosan ért-e el a Pókember 2 ilyen magas bevételt, mert a film hazai bemutatója augusztus 12-én lesz.

Cinematrix