Roberts és Zeta-Jones kimarad az Ocean's 13-ból

2006.03.29. 14:39
George Clooney, Brad Pitt és Matt Damon az Ocean' s 13 című film kedvéért újra összeállnak, adta hírül az AP. Julia Roberts és Catherine Zeta-Jones viszont kimarad a bankrablós sztori folytatásából.
A címszereplő az eddigiekhez hasonlóan a Syriana kedvéért meghízott Clooney lesz, hogy a gondosan megtervezett rablást levezényelje. Clooney producertársa és barátja, Steven Soderbergh rendezi 2001 és 2004 után a harmadik részt is. A forgatókönyvet a Pókerarcok írói, Brian Koppelman és David Levien jegyzik.

Romantika B-kategóriás nőkkel

Nem szerepel viszont a folytatásban Julia Roberts és Catherine Zeta-Jones, akik az előző részekben a Clooney-Pitt párost csábították. A romantikus szál, amelyekben a két sztár ügyesen brillírozott, a harmadik részben nem lesz jelentős. "Jelenleg a forgatókönyvírás fázisánál tartunk, de annyit már most kijelenthetünk, nem lesz hozzzájuk hasonló rangú tehetségünk - nyilatkozta Jerry Weintraub, a film producere. - Ők nagyon jó barátaink, és sem Soderbergh, sem én nem erőszakoskodhatunk, hogy visszatérjenek, csak azért, hogy ne csináljanak semmit a filmben."

Matt Damon is kap nőt

A stúdió reméli, hogy a többi színésszel is sikerül megállapodniuk, így egyben tér vissza az eddigi csapat: Don Cheadle, Andy Garcia, Bernie Mac, Carl Reiner és Elliott Gould. A tervek szerint csatlakozik hozzájuk Ellen Barkin, aki fontos szerepeket játszott a Palindrómákban, A rajongóban és A csábítás elméletében. Matt Damon szerencséjére az ő karakteréhez kerül közelebb az új színésznő.

Az Ocean's Eleven-Tripla vagy semmi világszerte 450 millió dollárt hozott, míg a második rész 360 millió feletti bevételt könyvelhetett el, bár az első résszel ellentétben ezt már nem fogadták lelkesen a kritikusok.