Ocean's Twelve az Örök városban

2004.12.10. 17:34
Az amerikai premier napján Európa is üdvözölhette Danny Ocean kibővült csapatát: Rómában, a film egyik legfontosabb helyszínén került sor az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét európai díszbemutatójára.
A film sztárjai szerdán éjjel még a Los Angeles-i vörös szőnyegen fogadták rajongóik ünneplését, ma jó néhányan közülük már az olasz fővárosban üdvözölték az európai nézőket. A legnagyobb szenzációt George Clooney okozta azzal, hogy el sem jött - ugyanis beteg.

Matt Damon és Brad Pitt Rómában
Matt Damon és Brad Pitt az Ocean's Twelve
római sajtótájékoztatóján
A színész legújabb filmje, a Syriana forgatásán szenvedett porckorongsérülést és súlyos hátfájdalmai miatt az utolsó pillanatban kénytelen volt lemondani az európai utazást. Jerry Weintraub producer szerint már a csomagjai is a gépen voltak, amikor belátta, hogy nem vállalhatja a hosszú repülést. Brad Pitt es Matt Damon őt is képviselték; nem győzték dicsérni a helyi sajtónak Róma és az olasz forgatás örömeit.

Pitt, aki újságírói kérdésre egyszerű, becsületes, istenfélő embernek nevezte magát, nemrég megtanulhatta, hogy hazudni veszélyes dolog.

Néhány hete tréfából azt nyilatkozta, hogy legközelebb musicalt szeretne forgatni Catherine Zeta-Jonesszal, így aztán Rómában mindenki a készülő musicalről faggatta. Minél jobban tiltakozott, annál gyanúsabb lett, hogy valamit titkol.

Pitt végül énekelt egy kicsit: ezzel bizonyította, hogy musicalnek nála nincs esélye - az viszont valószínűnek tűnik, hogy az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tétből pár éven belül elkészülhet a harmadik epizód.

IC Press/Róma