Kristanna Loken Nádasdladányban

2007.06.19. 12:04
Hétfőtől csütörtökig Nádasdladányban forgatják Kristanna Lokennel, a Terminátor 3. gonoszával a Painkiller Jane című amerikai sorozat néhány epizódját.

A sorozat befejező részeit a forgatókönyvírók kifejezetten Magyarországra írták, így a történetben sem fiktív országként szereplünk. Ide azért utazik a mutánsírtó csapat, mert több neuro (mutáns) kiszabadul. Nádasdladány után a Kozma utcai börtönben, az Országos Pszchiátriai és Neurológiai Intézetben, valamint Budapest utcáin folynak majd a munkálatok.

A forgatás július 28-ig tart, a négy epizódot Matt Hastings és Farhaf Mann rendezi, mindketten több részt jegyeznek a Painkiller-szériából, de Mann már moziban is bemutatkozott a Fűnyíróember 2. című filmjével.

Az 1995-ös képregényből készült sorozatot Magyarországon az I'M Film gyártja Márk Iván és Csernai Judith vezetésével. Százfős stáb dolgozik jelenleg a Painkiller Jane forgatásán, ebből húsz fő amerikai, tudtuk meg Csernai Judith-tól, akit a forgatási helyszínen értünk el. Az biztosnak látszik, hogy a magyar színészek közül szerepet kap Somfalvi Gergő, Agócs Gábor, Gáspár Imola, Károly Judit és Bordán Lili. Ők az első részben bizonyíthatnak. A többi epizód szereplőgárdája még nem publikus.


A befejező részek itt készülnek

A tévésorozat első darabját 2005-ben mutatták be a tévében, és a pozitív visszajelzések után kapott egy huszonkét részre szóló szerződést.

A Terminátor 3-ban Arnold Schwarzenegger ellenfelét alakító T-X és ezért a szerepért kigyúrt Kristanna Loken szombaton érkezett meg Magyarországra. Loken budapesti élményeiről a producert faggattuk, mert a színésznő egész hétfőn forgatott, így vele nem tudtunk beszélni. "Vasárnap már látott mindent" - érkezett a tömör válasz. A 180 centiméter magas Loken szerepelt egyébként a világ egyik legrosszabb rendezőjének, Uwe Bollnak a vámpíros filmjében, a Bloodrayne-ben, ami az IMDb 100 legrosszabb filmje között van 2,5 ponttal.

Mutánsok vs a fájdalomcsillapító lány

A Painkiller Jane tehát neurókat üldöz, akik különleges képességeiket rablásra, gyilkolásra használják. Ha elkapják őket, egy központba zárják, ahol szuperképességet semlegesítő chipet lőnek beléjük. A sugárzás miatt szuperképességű Jane Vascót alakítja Kristanna Lokent, aki minden sérülésből képes felgyógyulni pillanatok alatt. Vasco a kábítószer ügyosztály nyomozójaként kezdte a karrierjét, majd átveszi a kormány egyik speciális ügyosztálya, hogy a különleges képességekkel rendelkező humán mutánsok ellen lépjen fel.

Jelenleg Nádasdladányon az Ami mögötte van című részt forgatják, a főhőst egy csapat ügynökkel együtt azért küldik a Nico elnevezésű központba, hogy kiderítse, hogyan és miért szökött meg hat mutáns. A bolnári szörny főszereplője szintén neuro: egy kisfiú, aki nem is tudja magáról, hogy álmában este 9 és 10 között szörnyalakban jelenik meg a kisvárosban. A harmadik, a Tükröződés egy ikerpárról szól, akik képesek átmenni a falon.

A Comment:com már megírta a véleményét: "Az akciójelenetek nevetségesek, a dialógusok a Barátok köztre hajaznak, a színészek úgy téblábolnak a szánalmas forgatókönyben, mint egy csapat albán diafilmszínész a hétvégi haknitúrnán Tirana-alsón, de legnagyobb fájdalmam mégis csak az, hogy Jane már nem is annyira jó nő."