Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Messiásnak nézték a Passió főszereplőjét

2004.07.05. 12:51
Az élő Messiásnak nézték Mexikóban James Caviezel filmszínészt, aki Mel Gibson Passió című filmjében Jézus Krisztust alakította.
A mexikói sajtó hétvégi beszámolói szerint több mexikói faluban kérlelték a színészt, hogy betegeket gyógyítson és csodát tegyen.

Ő csak színész

Tekintse meg képeinket!
A mélyen hívő katolikus Caviezel a Reforma című lap szerint 14 egyetemistával együtt missziós utat tett a kelet-mexikói Veracruz szövetségi államban, ahol a lakosság túlnyomó többsége mély szegénységben él.

Caviezel utóbb elmondta az újságíróknak, hogy meghatotta az emberek hite, és sokkolta az élmény, hogy tőle kértek segítséget, s hogy el kellett magyaráznia, hogy ő csak színész.

Arról is szólt, hogy mély benyomást tett rá a mexikóiak tisztelete a Guadalupei Szűz Mária iránt. Mexikó nemzeti szentje a legendák szerint 1531-ben jelent meg. Brazília után a világon Mexikóban él a legtöbb keresztény, s az országot már ötször fölkereste II. János Pál pápa.

Csodálatos számok

Mel Gibson Jézus életének utolsó tizenkét óráját bemutató film a tavaszi premier óta már 234 millió dolláros forgalmat ért el az Egyesült Államokon kívül, és további 370 millió dolláros forgalmat könyvelhet el az amerikai jegypénztárakban.

A 30 millió dolláros költségvetésből készített film így közel milliárd dolláros nyereséget termelt az alkotóknak és a befektetőknek, és minden idők nyolcadik legtöbb bevételt hozó filmje lett az Egyesült Államokban.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!