Pierrot interaktív Egri csillagokat forgat

2005.10.13. 11:36
Jumurdzsák gyűrűje címmel interaktív filmet és kalandjátékot készít a Megasztár zenei exproducere a Gárdonyi-regény nyomán. Főszerepben Görög László, az operatőr pedig Lilu férje, Árva László.
Jumurdzsák gyűrűje címmel készít interaktív filmet és kalandjátékot Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéből Pierrot. A produkció több hetes forgatása már elkezdődött Egerben, tájékoztatta az Indexet Szüle Rita, az önkormányzat sajtóreferense, aki hozzátette, hogy Pierrot nem szereti, ha a Megasztárt összefüggésbe hozzák a Gárdonyi regényével foglalkozó játékkal.

"Pierrot megnyerte az egri önkormányzat játékszoftver-pályázatát. Mint tudja, Eger is pályázott Európa kulturális fővárosa programjára, és mivel az Egri csillagok regény a Nagy Könyvben is szép helyezést ért el, erre írtuk ki a népszerűsítő pályázatot január körül" - magyarázta a kezdetekről.

A Pierrot írta, nyertes pályázat szerint: egy magyar születésű amerikai újságíró, akit Görög László alakít, Egerben tölti szabadságát és mindenféle megoldandó rejtéllyel találkozik, többek között egy időgép is bonyolítja az életét. Fel kell göngyölítenie Gárdonyi életútját, a regény történetét, és mindennek helyszíne a mai Eger.

Az interaktív filmet a város harminc helyszínén forgatják, többségében az egri Gárdonyi Géza Színház színészeivel. A főszereplő Görög partnere Jordán Adél, de játszik benne még Pásztor Erzsi és "az öreg Bárdy Gyuri bácsi", aki Várkonyi Zoltán filmjében Jumurdzsákot alakította.

A pályázat nyertese a tulajdonában lévő Private Moon Studios játékfejlesztő csapatának szakembereivel dolgozik, írja az MTI. A film rendezője Komlós András, operatőre Árva László, a különleges panoráma-technika D. Varga Tamás nevéhez fűződik. A dvd-lemezen, számítógépen alkalmazható kalandjáték 20-25 órás műsort tartalmaz, tette hozzá Szüle. A választott forma alkalmas arra, hogy külföldön is forgalmazzák a játékot, illetve internetes változat is készül belőle. A produkció a tervek szerint márciusra készül el.