Brad Pitt támogatja a melegházasságot

2008.09.18. 13:14
Az ADIS elleni küzdelemre felajánlott kétmillió dollár után Brad Pitt a kaliforniai melegházasság mellett állt ki, amiről novemberben tartanak népszavazást.

Brad Pitt százezer dollárral (17 millió forint) támogatta a kezdeményezést, hogy megakadályozzák az azonos neműek házasságának betiltását Kaliforniában, jelenti az AP hírügynökség. Az amerikai államban a melegházasság jelenleg legális, ahogy Massachusettsben is, de novemberben népszavazással döntik el, hogy elutasítsák-e az egyneműek házasságának tilalmára vonatkozó törvényjavaslatot.

Ez az első alkalom, hogy a szavazók beleszólhatnak az ügybe. Mintahogy az is először fordul elő, hogy egy amerikai államban, ahol már engedélyezték az azonos neműek házasságát, népszavazást tartanak a törvény visszavonásáról.

"Nem áll jogunkban, hogy megtagadjuk más emberek életét. Akkor sem, ha nem értünk vele egyet - nyilatkozta Pitt. - Mindenkinek joga van úgy élni az életét, ahogy kívánja, amíg azzal nem árt másoknak. Amerikában nincs helye a diszkriminációnak. Én az egyenlőségre szavazok majd."

A jótkékony színészt meglepte, hogy más hollywoodi hírességek nem támogatták a javaslat elleni küzdelmet. Pitt és felesége, Angelina Jolie a héten kétmillió dollárt (341 millió forint) adományozott az AIDS és a tuberkolózis elleni küzdelemre Etiópiában.