Filmplakátverseny a Millenárison

2005.02.03. 15:01
Idén a Magyar Filmplakát Kiállítást a szemle alatt a Millenárison tekintheti meg a közönség, és ugyanitt szavazhat is 2004 legjobb filmplakátjára. A versenybe olyan magyar grafikusok neveztek, akik tavaly bemutatott filmekhez készítettek illusztrációkat.
#alt#
A Millenárisnak az úgynevezett Hajó területen állították ki a versenyben lévő 25 filmplakátot. A hazai grafikusok készítette munkákat a szemle ideje alatt, február 8-ig lehet megtekinteni.

2004 legjobb filmplakátjára a kiállításokon kihelyezett cédulákon lehet szavazni, és a Millenárison kívül a rendezvény honlapján is dönthet a közönség. A győztes közönségdíjas alkotó egy digitális fényképezőgépet nyer.

Ugyanezt kapja az a szakmai díjas grafikus is, akit a négy fős bizottság talál legjobbnak. A zsűri tagjai: Pohárnok Mihály grafikus, dr. Bakos Katalin művészettörténész, Molnár Gyula, az Iparművészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció tanszékvezetője és Such György kommunikációs szakértő.

Mivel a Magyar Filmplakát Kiállítás idén nem kapott állami pénzt, a Cafe Csoport 1,5 millió forintos szponzori támogatásával jött létre.