Negatív rekordott döntött a dalos Kádár-mozi

2007.05.07. 16:46
Az Eperjes Károly főszereplésével, debreceni repülőtéren forgatott Liberté '56 című kísérleti zenés Kádár-film negatív rekordot döntött: 63 néző nézte meg Budapesten. Közben a Pókember harmadik része 31 405 nézővel ezév harmadik legjobb fővárosi nyitását produkálta.

A Liberté '56 orosz-amerikai szerelmi történetét az Uránia moziban vetítették, és 26-an nézték meg itt a négy nap alatt (összesen 63-an, erről a keretesben, a szerk.), ahogy a szovjet katonát elragadja a forradalom heve, és átáll a magyarok oldalára. Szőcs Géza élete második forgatókönyvéből Vidnyánszky Attila, a beregszászi Magyar Nemzeti Színház alapítója rendezte meg első filmjét, ami csak harmincmillió forintot kóstált.

Helyesbítés: a Liberté' 56-ot 63-an látták
A Budapestfilm statisztikai nyilvántartásába nem jelentett minden mozi, például a Bem mozi: "A Bem moziban a Liberté' 56-ot 37-en nézték meg a négy nap alatt, vagyis a két moziban összesen 63-an" - helyesbítette az adatokat a forgalmazó Best Hollywood sajtóreferense.
A félmilliárd dollárból készült Sam Raimi új Pókemberét 31 405 látta az első három napon a fővárosban, amit idei összesítésben a spártai harcosokról szóló 300 (40 352) valamint a Taxi 4 (35 975) előzött csak meg.

Ezen a hétvégén a Pókember 3 után a Faterok motoron lett a második helyezett 5 280 nézővel, amiben ugye John Travolta motorozik szűk bőrnadrágban, a Taxi 4 lett a harmadik 4 744 nézővel. A dobogóról lecsúszott az Orvlövész (3 167 néző), itt Mark Wahlberg egy mesterlövészt alakít, akinek leszerelése után kell megvédenie az elnököt, ötödik lett Nick Cassavetes Alpha Dogja (3 144) Justin Timberlake-kel. Hatodik A tíz csapás (2 847), ezt a filmet választottuk a hét legrosszabb misztikus thrillerjének a Millió dolláros bébiért Oscar-díjjal jutalmazott Hilary Swank ellenére, hetedik a Mr. Bean nyaral

Nyolcadik lett a Vadidegen (2 268), amiben Halle Berry néz ki jól és nyomoz egy idegen gyilkos után, kilencedik a Felforgatókönyv (1 792), ebben Will Ferrell alakítja a szerencsétlen adóellenőrt. És a tizes budapesti toplistát az Amerikai pite francia csajváltozata, a Majdnem bombanők (1 759) zárja. Ezt a filmet hazáján kívül csak Belgiumban és nálunk merték piacra dobni.