Johnny Deppet mérgezik

2007.01.14. 14:49
A Warner Brothers filmet forgat a Londonban megmérgezett Litvinyenkóról, akinek rejtélyes halála nemzetközi visszhangot keltett. A sztorira a Colombia Pictures viszont már ráállította Michael Mann rendezőt, jelenti az AP.
Johnny Depp társproducerként működik közre a Warner filmjében, és bár hivatalosan még nem jelentették be, a híresztelések szerint ő játssza a megmérgezett ügynököt is. A Karib-tenger kalózai és a Charlie és a csokigyár sztárja a kezdetektől fogva szoros figyelemmel kísérte a kémtörténetet.

Egy kém nem kém

Michael Mann rendezővel a Colombia Pictures is ráállt a nagy port kavart sztorira, a stúdió 1,5 millió dollárt fizetett a könyvért, amit a volt kém özvegye, Marina Litvinyenkó írt egy közeli barát közreműködésével. Az írás májusban jelenik meg a nemzetközi könyvpiacon.

Nincs komment

Alexandr Litvinyenko halála
Litvinyenko tavaly november 23-án, hosszas haláltusa után hunyt el egy londoni kórházban, miután szervezetébe máig tisztázatlan forrásból súlyosan mérgező polónium 210-es izotóp került. Londoni sajtóértesülések szerint a volt FSZB-tisztet 10 millió dollár értékű, a halálos adagot több mint tízszeresen meghaladó polónium-mennyiséggel ölték meg. A volt KGB-kém utolsó óráiban lediktált egy nyilatkozatot, amiben Vlagyimir Putyin orosz elnököt tette felelőssé meggyilkolásáért. Az orosz kormány képtelenségnek nevezte a vádat, brit és orosz hatóságok továbbra is vizsgálják az ügyet.
A Warner sikertelenül próbálta megvenni ugyanennek a könyvnek a jogait, végül egy másik kiadatlan írást szereztek meg, a New York Times egyik újságírója, Alan Cowell tollából. A két stúdió hivatalos képviselői nem kommentálták a fejleményeket.

Michael Mann több nagyszabású krimit vitt filmre, mint a Szemtől szemben Al Pacinóval és Robert De Niróval, a Collateral - A halál záloga, vagy a tavalyi Miami Vice. A Columbia izgalmas kémfilmet forgatna a sztoriból, ami a stúdió közlése szerint "a KGB által megerősített orosz hatalmi struktúra és a nyugati kapitalizmus új hulláma közötti feszültséget térképezi fel, ami a Szovjetúnió összeomlása utáni időszakra jellemző."