Árpád
-1 °C
9 °C

Kőszívű Potter

2006.03.23. 12:26
A jelek szerint a Paramount is megirigyelte a Warner stúdió Harry Potter-szériával aratott sikereit, és hamarosan belevág egy nagyszabású, életre kelt szobrokról szóló fantasysorozatba, írja a Hollywood News.
A stúdió állítólag hatszámjegyű összegért vásárolta meg Charlie Fletcher - még csak kiadásra váró - Stoneheart című gyerekkönyvének, a filmes jogait.

A meseregény főhőse egy 12 éves kisfiú, aki egy osztálykirándulás alkalmával a londoni National Army Museumban keveredik váratlan kalandokba. A fiút egy életre kelt kősárkány szobor támadja meg és egy bronzkatona kel védelmére.

Charlie Fletcher író-forgatókönyvírót gyerekkori Hyde-parkbéli élményei inspirálták a Stoneheart megírására, amit egy trilógia első részének szán, és már javában írja a második részt, illetve dolgozik a forgatókönyv változatokon is.

A nagyszabású és költségvetésű fantasy a stúdió reményei szerint az Óz a nagy varázsló angol megfelelője lesz. A Paramount fejesei egy Harry Potter-szintű sikert várnak, olyannyira, hogy a filmmogul két vezető producere, Scott Rudin és Lorenzo di Bonaventura személyesen vezényli le a látványos projektet.

A fantasy-őrületből nem marad ki a Walt Disney sem: New Zelandon már zajlik a Bridge to Terabithia forgatása a Simpson család alkotója, Csupó Gábor rendezésében . Az ifjúsági regény egy kisfiú és kislány kalandjait meséli el egy varázslatokkal teli erdőben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!