Megkönnyebbült J.K. Rowling a Potter-film európai premierjén

2007.07.04. 10:33
Szomorú, de megkönnyebbült is egyben, nyilatkozta J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek sikerszerzője legújabb filmje, a Harry Potter és a Főnix Rendje kedd este Londonban tartott európai díszbemutatóján.

"Szomorú vagyok, de meg is könnyebbültem, hogy befejeztem a hetedik Potter-könyvét, a Harry Potter és a Halálos szenteket" - nyilatkozta a szerző a londoni Odeon moziban tartott premier előtt, majd hozzátette: valóban a július végén megjelenő darab a regényfolyam utolsó tagja. A posztereket lengető sikítozó Potter-rajongók százai várták a kordonok mögött a misztikus hangulatú, esős bemutatóra érkező sztárokat. Rowling után a film főszereplői: a varázslóinast alakító Daniel Radcliffe, a lenge kék ruhás Emma Watson és az ötlönyös, pólós Rupert Grint is aláírást osztogatott a vörös szőnyegről.


Joanna Kathleen Rowling és férje, Neil Murray érkezik a Harry Potter és a Főnix Rendje című film bemutatójára a londoni Leicester Square-en lévő Odeon filmszínházba.

A filmről eddig csak annyi szivárgott ki, hogy a Harry Potter és a Főnix rendje elején feltűnik két dementor, akiket az Azkabani fogoly című részben ismerhettünk meg, mint a varázslók számára fenntartott börtön kegyetlen őreit, akik most Harry életére törnek. A fiatal varázslótanoncot a titokzatos Főnix Rend tagjai mentik meg, akikről kiderül, hogy már régóta figyelik Harryt, hiszen közösek a céljaik: meg akarják akadályozni, hogy Voldemort nagyúr átvegye a hatalmat a varázslók és a muglik világában is.


Rupert Grint, Emma Watson, Daniel Radcliffe és Katie Leung

A kedd este európai útjára indított film az ötödik a Potter-könyvek filmes feldolgozásai közül. Rowling egyetértett sok kritikussal abban, hogy a mostani rész az előzőeknél jóval komorabbra sikeredett. Az eddig megjelent hat Harry Potter-könyvből összesen 325 millió példány kelt el világszerte, és Rowlingot tartják a világ első dollármilliárdos írójának.