Rajongókat keresnek az új Harry Potter-filmbe

2007.06.25. 14:06
Az ötödik Harry Potter-filmnél már bevált módszert alkalmazza a Warner Brothers, rajongók között keresnek színészeket a következő film fontos szerepeire. A két ideális jelölt egy hisztérikus lányrajongó és egy ijesztő fiú.

A hatodik Harry Potter-film két fontos szerepére várják rajongók jelentkezését, írja a BBC. Egyiküknek Lavender Brownt kell eljátszania, aki Harry legjobb barátjával, Ron Weasley-vel randizik a Harry Potter és a Félvér Herceg című részben. Az ideális jelölt "helyes és életrevaló lány, aki képes hisztérikus nevetésben kitörni, vagy sírásrohamokat produkálni."

Egy másik rajongó Tom Riddle-t játszhatja el, a könyvnek ez a szereplője Harryék előtt ötven évvel járt a Roxfortba, és a második részben egy varázsnaplón keresztül üzent a főszereplőnek. A felhívás szerint erre a feladatra "egy kissé baljós megjelenésű fiút keresnek, akitől az iskola személyzete és a diákok is tartanak".


Evanna Lynch is rajongóból lett színész. Klikk!

A módszer a gyártó stúdió részéről nem újdonság, a nálunk júliusban debütáló Harry Potter és a Főnix rendjében is így kaphatta meg Luna Lovegood szerepét a tizennégy éves Evanna Lynch, aki ez előtt semmi filmes tapasztalattal nem rendelkezett.

Az utolsó előtti epizódból a randizós történetszál fontosságát emelte ki a rendező is, aki a "szex, drog, rock'n roll" szóhármassal jellemezte a készülő filmet. "Ez a szereplők érzelmi és szexuális viszonyairól szól majd" - jelentette ki az Aintitcoolnak adott interjújában az ötödik részt is jegyző David Yates.