Két főszereplő is meghal az új Harry Potter-epizódban

2006.06.27. 15:27
J. K. Rowling javában írja a regényfolyam befejező részét, és bejelentette, hogy két főszereplő is meghal a könyvben. Közben a Warner Bros. közzétette, hogy 2007 július 13-án kerül mozikba a Harry Potter és a Főnix Rendje.

"Az utolsó fejezet továbbra is az asztalfiókban van. Azért fogok változtatni rajta egy keveset ahhoz képest, ahogy megírtam" - nyilatkozta J. K. Rowling a brit 4-es csatornának. Az írónő még az első rész tervezésekor megírta a már akkor hétkötetesre tervezett regényfolyam utolsó fejezetét, és azóta elzárva tartja az íróasztalfiókjában.

"Az egyik karakter halálát az utolsó részre halasztottam. Az előre eltervezetthez képest további két főkarakter fog meghalni" - mondta az írónő, de se megerősíteni, se megcáfolni nem akarta azokat a feltételezéseket, miszerint az egyik hullajelölt maga Harry lenne. "Én magam soha nem gondoltam arra, hogy a hetedik rész megírása előtt meggyilkoljam Harryt, hiszem már a kezdetektől fogva hétrészesre terveztem a sorozatot, és most is úgy gondolom, hogy ennyi részből fog állni. Teljesen meg tudom ugyanakkor érteni azoknak a szerzőknek a gondolkodását, akik úgy vélik: megölik a főszereplőket, hogy a későbbiekben ne születhessenek kalózfolytatások" - tette hozzá.

J. K. Rowling kiadója szerint 2007 előtt nem kerül a boltokba a befejező rész, de pontos időpontot még nem jelentettek be a megjelenésről.

Varázslóinas IMAX-on

Az előző két filmváltozathoz (Harry Potter és a Tűz serlege, Harry Potter és az azkabani fogoly) hasonlóan az ötödik Potter-adaptációt is egyszerre mutatják be hagyományos mozikban és Imax 3-D vetítőkben. "Nagyon örülünk, hogy ismét együttműködik velünk a Warner Bros. A két utolsó Imax mozikban is bemutatott Potter film 34 millió dollárt hozott. Az új filmtől is biztos sikert várunk" - nyilatkozták az Imax igazgatói az E!online internetes lapnak. A Harry Potter és a Tűz Serlege minden idők legmagasabb Imax bevételét produkálta, több mint 20 millió dollárt hozott a cégnek.

Az ötödik Harry Potter részt a brit David Yates rendezi, aki eddig főként televíziós filmeket gyártott. A szereplőgárda viszont ugyanaz: a címszereplőt Daniel Radcliffe, Hermionét Emma Watson, Ron Weasley-t pedig Rupert Grint játsza. A főgonosz Voldemort ismét Ralph Fiennes lesz. Új szereplő a bürokrata boszorkány Dolores Umbridge alakja, akit a Vera Drakeben megismert Imelda Staunton játszik. A forgatás már elkezdődött, sőt a Warner Bros. már a Harry Potter és a Félvér Herceg előkészítési munkálatait is megkezdte.