Ambrus
-7 °C
3 °C

Tarantino tanácsadó lesz

2006.05.30. 09:43
Kapcsolódó cikkek (1)
Az ázsiai filmek rajongójaként számon tartott rendező a Weinstein fivérek új akciófilm-sorozatának a főtanácsadója lesz. A Dragon Dynasty címen futó labelt a Miramax producerei azért alapították, hogy széles körben népszerűsítsék az ázsiai akciófilmeket amerikában, értesült a FilmStew.

A Ponyvaregény, a Jackie Brown és a Kill Bill rendezője bevallottan sokat merített - egyes vélemények szerint gátlástalanul lopott - az ázsiai akciófilmek világából.

Bob és Harvey Weinstein, akik Tarantino több filmjének a producerei voltak, a Cannes-i International Film Marketen jelentették be a Dragon Dynasty sorozat indulását, ami ázsiai akciófilmek amerikai forgalmazását tűzte ki célul.

A sorozat nemcsak kulturmisszió: nem kis részben Quentin Tarantino filmjeinek köszönhetően az ázsiai akciófilmek igen sikeresek amerikában. A rendező a filmkiválasztástól a marketingen keresztül a forgalmazáson át minden munkafázisban részt vesz majd a tervek szerint.

Hét kard és Shaw brothers

Az új cégnek már konkrét tervei is vannak a forgalmazásra. Moziban tervezik bemutatni a Born to Fight című thai akciófilmet és a Magyarországon is nagy sikerrel vetített Ong Bak című küzdősport film második részét. A kínai wuxiák legnagyobb mesterének, Tsui Harknak a 2005-ös Velencei Filmfesztiválon bemutatott műve, a Seven Swords is az amerikai közönség elé kerül, csakúgy, mint a hong-kongi Dragon Squad.


A híres Shaw Bros. logo

A Dragon Dynasty keretein belül a legendás hong-kongi Shaw Brothers stúdió filmjeiből is válogatást terveznek. Annál is inkább érthető Tarantino részvétele a projektben, mert a Shaw Bros. elkötelezett rajongója: a hong-kongi stúdió filmjeinek logója látható a Kill Bill első része előtt.

Tarantino missziója?

Az amerikai rendező a Kill Bill első részét szinte teljes egészében a hagyományos ázsiai harcművész filmek kliséiből építette fel. Állítása szerint azért, hogy tisztelegjen a nyugati nagyközönség által ismeretlen műfajok előtt.

Ugyanakkor már első filmje után plágiummal vádolták: a Kutyaszorítóban több ponton megegyezik a hong-kongi Ringo Lam Lángoló város című akciófilmjével. A leleplezés után Tarantino hosszú ideig tagadta, hogy saját filmjének elkészítése előtt látta volna a Lángoló várost.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.