Már gyúrnak a Pókember 4-re

2007.01.23. 10:52
Az Evil Dead című fantasy-horrort is jegyző Sam Raimi nem akar megválni Pókembertől. Leforgatná a negyedik részt is, csak a főszerepet játszó Tobey Maguire-t kellene meggyőznie, írja a Guardian.
A Pókember-filmek rendezője, Sam Raimi, egy negyedik darabbal egészítené ki a trilógiát. A harmadik rész utómunkálatai a közeljövőben érnek véget, a film bemutatója világszerte májusban lesz, és Raimi a jelek szerint nem szívesen válik meg pókszabású főhősétől. "Imádom Pókembert, ráadásul nagyon jó volt Kirstennel, Tobey-val és James-szel (James Franco) együtt forgatni - nyilatkozta a Premiere magazinnak, majd hozzátette - még mindig foglalkoztat Pókember karaktere."

Tobey nélkül soha


Belső harc - A Pókember 3 plakátja
A sztárszínészek, a Peter Parkert alakító Tobey Maguire és Kirsten Dunst viszont csak három részre szerződtek. Maguire nélkül a rendező nem hajlandó a folytatásra, a színész egyelőre nem akar kötélnek állni. "Nélküle nehezen tudnám elképzelni a negyedik részt" - mondta Raimi. Annyi biztos, hogy az alkotók már a Pókember 3 forgatásánál gondoltak a negyedikre: "A történetet nyitva hagytuk. Hogy filmre vihessük azokat a sztorikat, amiket érdemes elmesélni" - nyilatkozta a rendező a tavaly júliusi Comic Con-on.

Sokba kerülne, de akarják

A folytatás viszont nem csak a rendező akaratán múlik. Miután a Pókember-trilógiát gyártó Columbia Pictures vezérigazgatói megnézték a harmadik részt, tárgyalásba kezdtek David Koepp-pel, a 2002-es Pókember forgatókönyvírójával, írja a Variety. Koepp legutóbb az új Indiana Jones-film forgatókönyvén dolgozott, és most a negyedik Pókember-film megírására szeretnék felkérni. A lap szerint a stúdiónak sokba kerülne a folytatás, mivel a rendezővel és a színészekkel is újra kell szerződnie. A következő mozi így 2009-ra vagy 2010-re készülhet el.

Az első két Pókember-film az Államokon belül több mint 750 millió dollár bevételt hozott, a harmadik rész költségvetése 300 millió, a forgatást tavaly júliusban fejezték be. Ebben az epizódban a Marvel-szuperhős egy másik bolygóról érkező fekete lénnyel és önmagával kerül konfliktusba. A harmadik rész kacifántos sztorija állítólag megfeküdheti azoknak a nézőknek a gyomrát, akik nem elég jártasak a filmeket ihlető képregényben.