Kihagyják Hasselhoffot a Knight Rider-filmből

2006.05.10. 17:26
A független produkcióikról híres Miramax vette meg a híres tv-sorozat jogait. Harvey és Bob Weinstein, akik többek közt Quentin Tarantino filmjeit is gyártották, örülnek, hogy ők készíthetik a filmváltozatot, bár úgy tűnik a tv-sorozat sztárja, David Hasselhoff nem lesz benne az új Knight Riderben.

A sorozat jogait kedden vette meg a Miramax Glen A. Larsontól, a Knight Rider ötletgazdájától. A készülő filmváltozatban Larson forgatókönyvíróként és executive producerként vesz részt. Larson bizakodva várja az együttműködést a Miramax-szal, szerinte a Knight Rider filmváltozatából a stúdió "igazi kasszasikert gyárthat". A szerződésből ugyanakkor hiányzik David Hasselhoff neve, aki a főszerepet alakította a Knight Riderben.


Egyikük visszatér

A nyolcvanas évek egyik meghatározó tv-sorozatának sztorija Michael Knightról, a fiatal beépített rendőrről szól, aki egy küldetés során súlyosan megsebesül. Egy titokzatos szervezet megmenti, új külsőt és új identitást kap tőlük. A szervezetet egy haldokló milliárdos hozta létre, hogy a jogért és az igazságért harcoljanak, élükön egy high-tech szuperautóval.

KITT 2006, Hasselhoff nélkül

Az önálló személyiséggel rendelkező KITT volt a rajongók szerint a sorozat legnagyobb dobása: a különböző kütyükkel telezsúfolt Pontiac Firebird Trans Am hol lángot köpött, hol hatalmasakat ugratott, röntgensugarakat bocsátott ki magából, és folyamatosan beszélgetett macsó tulajdonosával.

"Rajongok az eredeti sorozatért, ezért külön örülök annak, hogy az ötletgazdával dolgozhatunk majd a filmváltozaton. Ezek az ikonikus karakterek megérdemlik a szélesvásznat" - nyilatkozta Harvey Weinstein az E!online-nak.

David Hasselhoff és Glen A. Larson hosszú ideig együtt dolgozott egy egészestés moziváltozat érdekében. Azonban a Revolution Studios, ahol a tervek szerint a film készült volna, végül elállt a nagyköltségvetésű projekt elkészítésétől.

David Hasselhoff utoljára a Knight Rider 2000 című 1991-es tv-filmben alakította a szuperautóval száguldozó hőst. A színész legutoljára válása és alkoholizmusa miatt került a címlapokra, azonban a szóvívője szerint a magánéleti válság nem befolyásolja munkáját. Ugyanakkor a szóvívő nem kommentálta, hogy Hasselhoff neve miért nem szerepel a készülő film stáblistáján.