Ridley Scott Pestre hozza a CIA-t

2006.10.31. 16:06
November közepétől Budapesten forgatják a Ridley Scott nevével fémjelzett The Company című minisorozatot, amiben Marozsán Erika újra megcsillanthatja nyelvtudását Alfred Molina és Michael Keaton mellett.
A CIA történetét feldolgozó hat részes minitévésorozat eddigi epizódjait Torontóban forgatták, a stáb most Budapesten állomásozik, később pedig Puerto Ricóban folytatják a munkát. A Budapesti részek az Index infomrációi szerint 1956-ban játszódnak. A film Robert Littell The Company című, ezer oldalas könyvén alapul, a rendező a dán származású Mikael Salomon, aki operatőrként kezdte, majd főleg tévésorozatokat rendezett. Spielberg közbenjárására kapta meg például a Band of Brothers című tévésorozat két epizódjának rendezését.

A kémtörténet a CIA alakulásáig nyúlik vissza, a főbb szerepeket Chris O'Donnell, Alfred Molina és Michael Keaton játsszák. A stábnak több magyar tagja van, de a színészek között egyedül Marozsán Erika, aki már több nemzetközi filmben szerepelt: először német filmbekben, majd és 2006 szeptemberében a Feast of Love című szerelmi drámával első tengerentúli forgatásán is túlesett.

A The Company elkészítésében Ridley Scott producerként vesz részt, a film egyik gyártója pedig a Scott Free Productions. Ez a cég gyártotta a Szárnyasvadász rendezőjének több filmjét, a Gladiátortól a Bor, mámor, Provence-ig.