Roland Emmerich német filmre készül

2004.10.27. 12:18
A Függetlenség napjának rendezője megállapodást kötött a VIP német médiacéggel, hogy elsőként tehessenek ajánlatot Emmerich "szerzőfilmes terveire", miután a rendező sorban visszautasította a hollywoodi stúdiókat.
A német születésű rendező és Andreas Schmid, a VIP képviselője között létrejött megállapodás szerint november végéig filmgyártó stúdiót hoznak létre Münchenben - írta a magyar.film.hu. A felek már az első filmtervek megvalósításáról tárgyalnak, melyek költségvetése egyenként 40 és 100 millió euró között mozog.

A német születésű rendező visszatér
"Andreas elképzelései a filmgyártásról és a filmfinanszírozásról jól megférnek az én rendezői módszeremmel - kommentálta döntését a Függetlenség napját és a Holnaputánt jegyző Emmerich. - Ezen túl, lehetőségem nyílik arra, hogy egy német partnerrel dolgozzam együtt, amit mindig is szerettem volna" - tette hozzá.

Andreas Schmid már egy évtizede azon dolgozik, hogy a magánkézben lévő VIP kulcsszereplővé váljon a nemzetközi filmgyártásnak és filmfinanszírozásnak. Az elmúlt néhány év során olyan filmek elkészülését támogatta, mint az Oscar-díjas A rém (Monster), a Megtorló (The Punisher) című képregényadaptáció, vagy a héten német mozikba kerülő 7 Zwerge (7 törpe) című vígjáték.

Christoph Scheule, a VIP szóvivője elmondta, hogy a cégnek az év végére várhatóan 300 millió euró áll majd rendelkezésére. Ebből 230 milliót magánbefektetőktől már sikerült is összegyűjteniük. 2001-ben ez az összeg még csak tízmillió volt, 2002-re már 91 millióra nőtt, míg a tavalyi év folyamán már 235 millió euróból gazdálkodhatott a VIP.