Musical lesz a Shrekből

2004.10.18. 15:15
Az E! Online híradása szerint az Oscar-díjas filmrendező, Sam Mendes vezetésével zenésítik meg minden idők legsikeresebb rajzfilmjét.
A projekt mögött nem kisebb nevek sorakoztak fel, mint az Oscar-díjas rendező, Sam Mendes és Jason Moore, akit idén Tony-díjjal jutalmaztak Avenue Q című Broadway-rendezéséért. A zeneszerző személyéről még nem döntöttek, a szövegkönyvet David Lindsay-Abaire írja majd.

Mendes, akit a magyar nézők leginkább az 1999-es Amerikai szépség rendezőjeként ismertek meg, komoly színházi múlttal rendelkezik. Tíz éven keresztül volt a londoni Donmar Warehouse Theatre művészeti vezetője 2002-ig, és nagy sikerrel vitte színpadra A kék szoba című darabot Nicole Kidman főszereplésével. 1998-as Kabaré-rendezése Tony-díjat kapott.

Shrek 2

A Shrek-musicalt Mendes produkciós cége, a SCAMP Film & Theatre gyártja majd, a művészeti kérdésekért felelő producer maga Mendes lesz. A Shrek és a Shrek 2 rendezője, Andrew Adamson és producere, Aron Warner tanácsadóként működnek közre. Sam Mendes pénteken nyilatkozatot adott ki a tervezett produkcióról.

"Nagyszerű lehetőség olyan szellemes íróval dolgozni, mint David Lindsay-Abaire és az is boldog izgalommal tölt el, hogy a rendező Jason Moore lesz, akinél kevés tehetségesebb embert ismerek. Hiszem, hogy valami különlegeset fogunk alkotni, egy olyan produkciót, ami kihasználja a színház intimitását és megőrzi a rajzfilm humorát, szívmelengető pillanatait."

A musical történetéről még nincs információ, de valószínűleg mindkét Shrek-film sztorijából gyúrnak majd össze valamit. A szereplők között minden bizonnyal ott lesz Fiona királylány, a szószátyár Szamár, Csizmás Kandúr, a Sárkány, vagy Pinokkió.

A show a DreamWorks stúdió első színházi próbálkozása. Mendes produkciós cégével akkor írták alá a szerződést, amikor kijött második filmje, A kárhozat útja, amit a stúdióval készített 2002-ben.

Az eredeti Shrek 480 millió dolláros bevételt hozott és Oscar-díjat nyert Legjobb rajzfilm - kategóriában, míg a második rész, a Shrek 2 majdnem kétszer ennyit, 880 millió dollárt kaszált a mozikban, megelőzve ezzel a Disney sikerfilmjét, a Némó nyomábant. A Shrek 2 jelenleg a világ legnagyobb bevételét produkáló egész estés rajzfilmje. Ha minden a terv szerint megy, a musical-változt 2006-ban kerül bemutatásra a Broadway-n.