Megmutatták: sárga fütyi a Simpson család első tíz percében

2007.07.09. 15:55
Néhány londoni újságíró tegnap bepillantást nyerhetett a Simpson család mozifilmjének első 10 percébe, írja a Guardian.

A napvilágra került első tíz percben Bart elveszíti az apjával kötött fogadást, ezért pucéran keresztül kell gördeszkáznia Springfield utcáin, és látni engedik a sárga fütyijét. Lisa közben felcsap környezetvédő aktivistának, és azonnal beleszeret egy kiskölyökbe, akiről azt beszélik, Bono fia.

A sárgafejű rajzfilmfamília egyébként a filmváltozatban is ugyanazt teszi, amit a népszerű sorozatukban: gyilkos poénok és mulatságos jelenetek végeláthatatlan sorával tart görbe tükröt az amerikai társadalom elé. Homér és kis családja nincs tekintettel senkire és semmire, a verbális napalmozásból ugyanúgy jut a környezetvédőknek, mint az egyháznak, írja a cikk.

"Amerikában sok olyan ember akad, aki képes bármin megsértődni. Mi pedig szíves örömest felbosszantjuk őket megint - mondta Matt Groening, a Simpson család egyik szülőatyja, aki 396 részt jegyez író-producerként, és a filmet is. - Ez egyeseknek bizonyára nem tetszik, a közönség viszont reméljük megint imádni fogja."

Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már július 27-én bemutatják a The Simpsons Movie-t, idehaza az Intercom augusztus 9-ig várakoztatja a sörösdobozait és távirányítóját a gyerekeinél is jobban szerető apa rajongóit. A filmet David Silverman rendezi, aki a Simpson sorozat vezetőrendezője is. A szereplők hangjait az eredeti színészek adják.