Homer Simpson, a szuperhős

2006.04.04. 12:03
Homer Simpson egy trailerrel debütál a mozikban, ami a hosszú évek óta futó sorozat nagyjátékfilmes moziverzióját jelenti be, írja a Hollywood Reporter.
"Ezúttal a mozik vásznán, az amerikai történelem legnagyobb hőse!" -jelenti be a mélyhangú narrátor a Jégkorszak 2 előtt vetített 28 másodperces animált klipben, miközben megjelenik a szuperhős embléma (S). Ekkor pillantjuk meg Homert alsógatyájában és pólóban a kanapén ücsörögve. "Elfelejtettem a szövegem" - mondja, majd a narrátor ismét veszi át a szót: "A Simpson család 2007. július 27-től a mozikban." Erre Homer: "Ajaj, akkor jobb, ha belehúzunk!"

James L. Brooks producer javaslatára készült a klip. A három hét alatt összeállított traileren teljes titokban dolgozott Brooks, Matt Groening, a rajzfilm megalkotója és az írók, Al Jean és Mike Scully.

A filmet David Silverman rendezi, aki a Szörny Rt. társrendezője volt és nemrég nevezték ki a Simpson család-sorozat vezető rendezőjévé. A világszerte óriási sikereket elért rajzfilmszériát 160 animátor közreműködésével adaptálják filmvászonra. A moziváltozat szereplőinek hangját zömmel az eredeti színészek adják, de új arcok is feltűnnek. Többek között Albert Brooks is, aki legutóbb a Némó nyomában című animációs filmben, Marlin szerepében volt hallható.

"Az elmúlt 17 évben megfigyelhettük, hogy hogyan lesz a Simpson családból az áttörésnek számító televíziós műsorból, világméretű kulturális jelenség" - magyarázta a filmverzió elkészítésének okát a Fox Animation elnöke, Chris Meledandri. A Simpson család 1989 óta van műsoron, elsőként a The Tracey Ullman Show keretein belül 1987 és 1988 között. Az eddig 17 szezont megélt sorozat sem fejeződik be, újabb két széria készítését írták alá.