Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Homer Simpson, a szuperhős

2006.04.04. 12:03
Homer Simpson egy trailerrel debütál a mozikban, ami a hosszú évek óta futó sorozat nagyjátékfilmes moziverzióját jelenti be, írja a Hollywood Reporter.
"Ezúttal a mozik vásznán, az amerikai történelem legnagyobb hőse!" -jelenti be a mélyhangú narrátor a Jégkorszak 2 előtt vetített 28 másodperces animált klipben, miközben megjelenik a szuperhős embléma (S). Ekkor pillantjuk meg Homert alsógatyájában és pólóban a kanapén ücsörögve. "Elfelejtettem a szövegem" - mondja, majd a narrátor ismét veszi át a szót: "A Simpson család 2007. július 27-től a mozikban." Erre Homer: "Ajaj, akkor jobb, ha belehúzunk!"

James L. Brooks producer javaslatára készült a klip. A három hét alatt összeállított traileren teljes titokban dolgozott Brooks, Matt Groening, a rajzfilm megalkotója és az írók, Al Jean és Mike Scully.

A filmet David Silverman rendezi, aki a Szörny Rt. társrendezője volt és nemrég nevezték ki a Simpson család-sorozat vezető rendezőjévé. A világszerte óriási sikereket elért rajzfilmszériát 160 animátor közreműködésével adaptálják filmvászonra. A moziváltozat szereplőinek hangját zömmel az eredeti színészek adják, de új arcok is feltűnnek. Többek között Albert Brooks is, aki legutóbb a Némó nyomában című animációs filmben, Marlin szerepében volt hallható.

"Az elmúlt 17 évben megfigyelhettük, hogy hogyan lesz a Simpson családból az áttörésnek számító televíziós műsorból, világméretű kulturális jelenség" - magyarázta a filmverzió elkészítésének okát a Fox Animation elnöke, Chris Meledandri. A Simpson család 1989 óta van műsoron, elsőként a The Tracey Ullman Show keretein belül 1987 és 1988 között. Az eddig 17 szezont megélt sorozat sem fejeződik be, újabb két széria készítését írták alá.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.