A budapesti Sin City beelőzi Londont

2005.05.05. 06:53
Most már véglegesen eldőlt: június 2-án - azaz egy nappal megelőzve a londoni bemutatót - kerül a hazai mozikba az idei évad egyik legnagyobb kultfilmjének ígérkező Sin City. A szinkronmunkálatok is megkezdődtek ­ tájékoztatta az Indexet a film forgalmazója, az SPI International.

A különleges látványvilágú film április 1-jén nyitott az amerikai mozikban, európai premierje pedig május 17-én a Cannes-i Filmfesztiválon lesz. A Sin City-t Robert Rodriguez és Frank Miller rendezte, Rodriguez régi barátja, Quentin Tarantino is beszállt a filmbe; ő irányította Brittany Murphy és Benicio del Toro egyik jelenetének felvételeit. A negyvenmillió dolláros költségvetésű krimi-noir-thriller 30 szinkronizált és egy feliratos kópiával kerül a hazai mozikba június 2-án, egy nappal a londoni bemutató előtt.

Zöldből fekete-fehér és piros

Sin City
Klikk a képre!

A legmodernebb digitális technikával készült Sin City a sokat foglalkoztatott forgatókönyvíróból élő legendává lett képregényszerző, Frank Miller noir képregényeinek filmes adaptációja.

A filmet zöld háttér előtt forgatták, majd hosszadalmas számítógépes utómunkák után született meg a Sin City utánozhatatlanul egyedi látványvilága, mely hűen követi a képregény sziluetteket formáló stílusát, és szaggatott, "staccato" ritmusát.

Sin City-t fények és árnyékok keltik életre, szorosan kapcsolódó, tömör dialógusok, stilizált színészi alakítások és találékony vizuális ötletek segítségével.

A sztori

A város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a film. A központi történet az acélkemény utcai verekedő, Marv (Mickey Rourke) sorsát követi nyomon. Amikor a számára elérhetetlen Goldie (Jaime King) mégis felmegy vele a lakására, majd másnap Marv holtan találja a nőt az ágyában, a férfi az egész várost felkutatja, hogy megtorolja annak az egyetlen cseppnyi szeretetnek az elvesztését, ami valaha a szívébe költözött.

Aztán ott van Dwight (Clive Owen), a magánnyomozó története. Miután Jackie Boy-t (Benicio del Toro), az egykor feddhetetlen, mára korrupt zsarut megöli az Óvárosban, Dwight elkeseredetten és eltökélten küzd, hogy megvédje barátnőjét, a "lányok" legkeményebbikét, Gailt (Rosario Dawson). John Hartigan (Bruce Willis) esete zárja a kört. Hartigan az utolsó becsületes zsaru Sin City-ben. Mikor már csak egyetlen órája van hátra a pályáján, még egy utolsó bevetésre készül: egy 11 éves kislányt akar megmenteni az egyik szenátor szadista fiának karmaiból. Hartigant lesittelik. A táncosnővé cseperedő Nancy (Jessica Alba) nyolc évet vár rá...

Magyarhangja Dörner György

Az SPI tájékoztatása szerint a film szinkronmunkálatai a napokban elkezdődtek. A főbb szereplők Dörner György, Gesztesi Károly, Rajhona Ádám, Hegyi Barbara és Szabó Győző hangján szólalnak majd meg.