Leharapta az orrát a Sin City miatt

2005.07.19. 16:30
Az Associated Press jelentése szerint Bathurstben, a Sydney-től kétszáz kilométerre lévő városban két ausztrál néző a moziból kifelé jövet összeveszett a Sin City-n és a vita hevében egyikük leharapta a másik orra hegyét.
A rendőrség jelentésében az áll, hogy két mozilátogató a vasárnap esti vetítés után szólalkozott össze. A 19 éves sértettet azonnal kórházba szállították, ahol egy gyors sebészeti beavatkozással visszaillesztették a leharapott porcdarabot.

Cameron Lindsay a Bathursti Rendőrkapitányság nyomozója az AP-nek elmondta, hogy a két moziba járó a Sin City érdemein kezdett el vitatkozni. Frank Miller képregényíró sötét, kegyetlen világából Robert Rodriguez (Az invázium, Alkonyattól pirkadatig) készített filmet. Rodriguez olyannyira meg akarta őrizni a Miller-könyvek eredeti hangulatát, hogy meghívta a szerzőt is társrendezőnek.

A filmet sikerrel vetítették itthon is, a kritikusok dicsérték egyedi látványvilágát, az Index kritikusa szerint "erőszakos, szexista, sablonos és hosszú, őszinteségével mégis mélyebbre mar, mint az idei filmtermésből eddig bármi." Volt olyan amerikai kritikus azonban, mint pédául a Boston Herald szakírója, aki úgy vélte, a film öncélú erőszakossága inkább riasztó, mint lenyűgöző.

"Azon tört ki a veszekedés, hogy jó vagy rossz film-e a Sin City" - nyilatkozta Lindsay nyomozó. A rendőrség jelenleg is keresi az elkövetőt.