Erre keresztet vethetünk, Kevin Smith kiégett

2006.07.21. 11:48
Kevin Smith elkészítette a Shop Stop második részét, amiben Dante és Randall boltja porig ég. A harmincas éveikben járó semmirekellők a Mooby gyorsétteremláncban vállalnak munkát. Előző, Jennifer Lopez-Ben Affleck páros főszereplésével készült filmjével a rendező kiakasztotta a kritikusokat és saját közönségét, és úgy érzi, a kudarc felszabadította.
"Az Apja lánya és a Shop Show után az elvárások a béka segge alá süllyedtek. Az emberek azt gondolják, 'erre keresztet vethetünk, Kevin Smith kiégett'. Ezek után aztán sokkal könnyebb megmutatni, hogy tessék, tévedtetek. Egy felfelé ívelő karriernél minden egyes filmnél elvárják, hogy jobb legyen mint az előző. Ezt a feszültséget nehezen viselem. Az Apja lányát felülmúlni viszont gyekekjáték volt" - nyilatkozta Kevin Smith az LA Times-nak, az alkalomból, hogy bemutatták új filmjét, a Shop Stop 2-t.


Kevin Smith és Rosario Dawson a Shop Stop 2 Los Angeles-i premierjén
A rendező előző filmje, az Apja lánya egy konvencionális, széles közönségnek szóló darab volt. A két főszerepet Ben Affleck és Jennifer Lopez játszották, és a kritikusok le is mondtak Smith-ről. A rendező negatív megítélését jelzi, hogy az HBO Entourage című vígjátékában Michael Bay, A sziget rendezője mellett a lelketlen és felületes rendező szinonimájeként emlegették.

"Végül úgyis azt csinálom, amire képes vagyok. Sok kritikus mondja, hogy fejlődhetnénk. Ennyi év alatt sem esett le nekik, hogy ez vagyok én? Ha kijelentem, hogy nem vagyok tehetséges, azzal megszabadulok az elvárásoktól? Talán. Viszont fontos, hogy tisztában legyünk a határainkkal, és én most megbarátkoztam a sajátjaimmal. Hét film megrendezése alatt elég lehetőségem volt rá" -mondta Smith.

Néma Bob újra vásznon

"Minden filmem azt a pillanatot rögzíti, ahol éppen az életemben tartok. Ez alól a Shop Stop kettő sem kivétel, és van abban valami keserű mellékíz, hogy eljutottam idáig" - mondta a folytatásról.

Az új Shop Stop titkos fegyvere Rosario Dawson, aki a Mooby menedzsereként beleköp a házasodni készülő Dante levesébe. Dante feleségét Jennifer Schwalbach, a rendező felesége játssza, de Néma Bobként maga Smith is feltűnik állandó társa, a Jason Mewes által alakított Jay oldalán.

"Az interjú nagyon jó, de fogadunk, hogy utána Kevin Smith jól megrakta otthon a szexi feleségét, majd hempergett egy nagyot a pénzhalmokban, amit azzal keresett, hogy pár évente újabb bőrt húz le Néma Bobról" - jegyzi meg a Defamer blog.