Ausztráloké az S.O.S. szerelem

2007.05.21. 22:05
Ausztrálok vásárolták meg az S.O.S. szerelem! remake-jogait. Még nem tudni, hogy kis vagy nagy költségvetéssel, Európában vagy Ausztráliában, sztárral vagy sztár nélkül, Sas Tamással vagy más operatőrrel, de várhatóan még az idén újraforgatják a filmet.

Ma délután jelentették be Cannes-ban, hogy az ausztrál Global Entertainment Media megvásárolta az S.O.S. szerelem! című film remake-jogait. Korábban az elsők között számoltunk be arról, hogy az ausztrálok a kezdetektől érdeklődnek a film iránt.

"Az elmúlt ötven évben nem vásárolták meg egy magyar filmnek se a jogait" - mondta Neményi Ádám, akit a cannes-i sajtótájékoztató után faggattunk a Hungaricom standjánál. A producer közölte, hogy "több tízezer dollárért vették meg a filmjogokat, és az ausztráliai forgalmazáson kívül befolyó pénzekből komoly százalékot kap a magyar cég."

Az ausztrál gyártó idén elkezdené forgatni a filmet, de Neményi még nem biztos benne, hogy itthon mozikba kerül-e az ausztrál film, erről később döntenek, de "tévében vagy dvd-n biztosan bemutatjuk" - tette hozzá. És miért bizonytalan a magyar mozis premier? "Mert jelenleg nem lehet tudni, milyen lesz a film, és a kinti producerekkel döntjük el a későbbiekben, hogy mi legyen" - mondta Neményi.

Jelenleg a Stuart Scowcroft és Rezső Bodonyi, a Global Entertainment Media producerei arra várnak, hogy a fontos német és angol partnerek eldöntsék, be akarnak-e szállni, mert ha nem, akkor ez egy kisköltségvetésű, 4-5 millió dollárból forgatott film lenne. Az ausztrál producerek jelenleg egy német és egy angol céggel is tárgyalnak, akik esetleg társproducerként beszállnának a filmbe, aminek a költségvetése így 10 millió dolár körüli lehetne.

"Felmerült, hogy Hugh Grant alakíthatná Csányi Sándort. Meg kell várni a produceri tárgyalások végét, hogy biztosat tudjunk mondani, de az ausztráloknak van olyan kapcsolatrendszere, hogy megszerezzenek egy híres színészt. A kisebb költségvetés ausztrál színészeket és forgatást, a nagyobb európai sztárokat és helyszíneket jelentene" - ecsetelte még.

A magyar alkotók közül csak Sas Tamásnak van lehetősége bekerülni a csapatba, mivel Neményi őt ajánlotta operatőrnek. Szombaton már beszámoltunk arról, hogy a thaiföldiek megvennék a forgalmazási jogokat, Neményi most elárulta, hogy tegnap este a lengyelek is "komolyan érdeklődtek" a remake-jogokért.